On je jedini Hrvat koji je godinama blizak Trumpov prijatelj

Radiosarajevo.ba
On je jedini Hrvat koji je godinama blizak Trumpov prijatelj
Jedini Hrvat koji je blizak s novoizabranim predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom je Vladimir Kraljević.

Kraljević je puno truda uložio u Trumpovu kampanju stoga se i rasplakao kad je u izbornoj noći saznao da je njegov prijatelj pobjedio, ispričao je za Index.

U svom razgovoru za Index, Kraljević je naveo i da jedva čeka da Trumpa dovede u Hrvatsku.

Da je veliki prijatelj porodice Trump svjedoče i brojne fotografije koje je Vladimir pokazao novinaru Indexa - one sa Donaldovom bivšom suprugom Ivanom, sa sadašnjom Melanijom, a na nekim fotografijama nalazi se i Trumpov otac Fred. Ipak, Vladimir ne krije da preko Donaldovog sina Erica najčešće komunicira sa novim predsjednikom SAD-a.

Upoznali su se baš na druženju sa Trumpovim ocem u njujorškom Queensu, gdje je Trump dolazio sa svojim ocem, građevinskim poduzetnikom, u mali kafić Russian Tea Room. Od tada Vladimir je u kontaktu sa porodicom Trump, a Fred mu je pomogao i da organizira Miss Hrvatske.

"Ako mu se netko svidi, nije važno ima li fakultet, odakle dolazi, što je radio prije, odmah ga uzima u tim. Nadasve poštuje ambiciozne optimiste i sve kaže u lice, nema kod njega da ne znate na čemu ste, zato ga mnogi ne vole", tvrdi Kraljević.

"On samo govori što misli, inače zapošljava brojne Afroamerikance, prema ženama je, koliko sam vidio, veliki gospodin, ali u kampanji su se koristili svime protiv njega. Nitko skoro nije bio uz njega: ni mediji, ni bankari, ni Wall Street, ni big business, a ni Hollywood... I uspio je sam protiv svih. Amerika više nema srednjeg staleža, ne žive dobro, vjerujem da će im Trump pomoći, oporaviti njihovu ekonomiju, neki kažu da je u bitku za predsjednika ušao zbog novca, ali što će njemu novac, pa sve već ima: brodove, avione, kompanije, nekretnine... Amerika će s njim biti poštenija", govori Kraljević o Trumpu i kaže da je Donald radoholičar.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije