Oko Šibenika i dalje dramatično: Požari ne jenjavaju, očekuje se besana noć

Radiosarajevo.ba
Oko Šibenika i dalje dramatično: Požari ne jenjavaju, očekuje se besana noć

Na najvećem ovogodišnjem požaru u Hrvatskoj, koji je u subotu oko 13,30 sati planuo u Dubravi kod Šibenika situacija je i dalje dramatična, piše Šibenski.hr.

Uprkos silnim naporima vatrogasaca na zemlji, kanadera i airtractora, pripadnika HV-a, Državnih intervencijskih postrojbi, vatra nije stavljena pod kontrolu. Da stvar bude gora, zračne snage će zbog mraka vrlo brzo morati napustiti požarište:

"Noć će biti vrlo teška. Kuće se brane na vipe mjesta. Kod Vrtnog centra u Dubravi, u Lugovićima, Mihaljevićima... Vjetar tako puše da se situacija ne terenu mijenja praktički svakih 10 minuta. Rekao bih da vatra prijeti na 100 strana. Prema najnovijim podacima, požar je krenuo i prema vjetrenjačama na Trtru- izvijestio je Danijel Mileta, šibenski dogradonačelnik.

U svakom slučaju, pred gasiteljima i mještanima Dubrave i Bilica je besana noć...

Na požarište Južna Dubrava upućen je i četvrti Canadair CL-415 te je trenutačno na tom najvećem ovogodišnjem požaru angažirano sedam protupožarnih aviona iz PP NOS-a OSRH i 26 pripadnika Hrvatske vojske, a nakon zračnih snaga područje požarišta nadletjet će i bespilotna letjelica Orbiter.

Ovo je ujedno prvi angažman kopnenih snaga Hrvatske vojske u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni. Zračne protupožarne snage od 14,30 sati neprekidno djeluju na dva požarišta u Šibensko-kninskoj županiji.

Nakon što je požar kod Drniša lokaliziran, i dodatne snage uputile su se na požarište Južna Dubrava kod Šibenija, gdje su trenutačno angažirana četiri Canadaira CL-415i tri Airtractora AT-802.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije