Ojadili turiste u Istri: Policija ih konačno uhvatila

Radiosarajevo.ba
Ojadili turiste u Istri: Policija ih konačno uhvatila
Foto: EPA-EFE / Rovinj/Ilustracija

Dva muškarca uhapšena su u subotu u Rovinju, a sumnjiče se da su pljačkali turiste po Istri.

Kako prenose mediji, policajci iz Rovinja, Poreča i Umaga dovršili su istragu nad muškarcima starim 52 i 53 godine koje sumnjiče za tri teške krađe, a 52-godišnjaka sumnjiče da je sam počinio pet teških krađa.

Naime, sumnjiče ih da su 1. avusta u autokampu u Rovinju provalili u kamper i apartman iz kojih su otuđili novac i nakit. Slovakinju (53) i Švicarca (32) oštetili su za više hiljada kuna.

Dan kasnije provalili su i u mobilnu kućicu u autokampu u Taru. Ovdje su ukrali novac i Čeha (27) oštetili za više hiljada kuna.

Prethodno je 52-godišnjak sam 19. jula iz apartmana otuđio novac čime je oštetio 54-godišnjeg Francuza za nekoliko desetina hiljada kuna, a novac je ukrao i 27. jula, kada je ušao u apartmana u turističkom naselju u Poreču, čime je oštetio 51-godišnjeg Nijemca za više hiljada kuna.

Na području Umaga 52-godišnjak je 20. jula u autokampu u Karigadoru provalio u kamper u vlasništvu Talijana (63), iz kojeg nije ništa ukrao.

Istog je dana u istom autokampu provalio i u dvije mobilne kućice iz kojih je ukrao novac i ručnik, čime je oštetio 50-godišnjeg Danca i 42-godišnjeg Slovaka za više hiljada kuna.

Također, pokušao je provaliti u mobilnu kućicu iz koje nije ništa uspio uzeti, ali je firmi iz Poreča počinio materijalnu štetu od nekoliko hiljada kuna, prenosi 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije