Ograđena i privatna: Otvara se prva hidžab plaža na Jadranu

13
Radiosarajevo.ba
Ograđena i privatna: Otvara se prva hidžab plaža na Jadranu
Foto: PrtScr / TikTok / Prva hidžab plaža na Jadranu

Ulcinj će uskoro postati prva destinacija na Jadranu sa plažom namijenjenom ženama muslimanske vjeroispovijesti koje nose hidžab.

Ova inovativna plaža će biti zatvorenog tipa, sa kapacitetom od 10 do 20 ležaljki, i pristup će biti dozvoljen isključivo ženama koje praktikuju ovu vrstu odijevanja.

"Naša želja je bila da omogućimo svim ženama koje nose hidžab da uživaju u ljetnjem odmoru bez ikakvih prepreka," izjavila je organizatorica projekta, dodajući da će plaža biti ograđena i privatna kako bi se osigurala potpuna privatnost.

Da li je paraliza sna opasna? Ovo trebate znati o ovoj neugodnoj pojavi

Da li je paraliza sna opasna? Ovo trebate znati o ovoj neugodnoj pojavi

Ulcinj je grad poznat po svojoj većinskoj muslimanskoj populaciji. Prema posljednjem popisu iz 2011. godine, 73% stanovništva Ulcinja se izjasnilo kao muslimani.

Očekuje se da će ova plaža privući veliki broj posjetilaca iz regiona, ali i iz šireg područja, pružajući novo mjesto za odmor koje poštuje vjerske i kulturne potrebe, javlja Sandzakdanas.

@pearl.beach.1.ulc

Welcome to pearl beach 1! Tomorrow we open our section for women only. Enjoy 🙏🏼😍☀️

♬ Get Ready - SUPER-Hi & NEEKA

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije