Oglasio se vlasnik restorana u Srbiji gdje naplaćuju boravak psima: 'Zašto ne? Nećemo ih pojiti'

4
Radiosarajevo.ba
Oglasio se vlasnik restorana u Srbiji gdje naplaćuju boravak psima: 'Zašto ne? Nećemo ih pojiti'
Foto: Collage / Pas i hotel u Srbiji

Nakon što je na društvenim mrežama objavljen račun koji pokazuje da se u restoranu hotela "Zlatarski zlatnik" u Srbiji boravak kućnog ljubimca za stolom naplaćuje 500 dinara (oko osam KM). Željko Topalović, vlasnik tog hotela, objašnjava zašto je i ta stavka na računu.

Kaže da je iznenađen interesom medija za ovu temu koja je stavljena ispred svega drugog što hotel pruža i prirodnih ljepota zalatarskog kraja.

"Prije svega spremni smo ugostiti ljude i maksimalno ih poštovati u onome što radimo i pružiti im zadovoljstvo u našem objektu, pa vas pozivamo da se sami uvjerite. Ne bježimo od razgovora o kućnim ljubimcima, zašto ne, jer poštujem svačiju odluku. Svaki ljubimac je dobrodošao ako ima savjesnog vlasnika.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Fotelje, stolice i stolove nismo radili u bilo kojem stilu, slobodno mogu reći Luja XIV., da na njemu budu kućni ljubimci, niti na povodcima koji se 'guraju', da tako grubo kažem, na noge stolica i onda pa se pusti veza 3-4 metra. Nismo planirali pojiti kućne ljubimce ovdje, da prosipaju po podovima, da ne kažem njuškama nego nosićima, pošto ne znam šta je danas dozvoljeno", kaže za Nova.rs vlasnik ovog hotela.

Dodaje kako ništa ne može naštetiti njihovom poslu osim njih samih, a ako je to nekome bio cilj, to se pretvorilo u reklamu koja i na ovaj način promoviše lijepi Zlatar.

Male pasmine koje olakšavaju život osobama sa alergijama na pse

Male pasmine koje olakšavaju život osobama sa alergijama na pse

"Zlatar i 'Zlatarski Zlatnik' nisu toliko zanimljivi, a nisam znao da će postati toliko zanimljivo što neko objavi fotografiju na društvenim mrežama i izazove takvu ekspanziju i brzinu širenja. Ja sam zapravo zadovoljan jer ste mi otvorili oči, iako nisam ljubitelj modernih tehnologija i mislim da su one destrukcija za zdravog i normalnog čovjeka, kakvog je ova naša planina dala. Istina je da ih je i kod nas sve manje jer mame i tate djetetu od tek tri ili pet mjeseci prvi daju telefon i tako mu ponude zabavu. S druge strane, javno mnijenje zanima naplaćuje li se boravak kućnog ljubimca za stolom u 'Zlatarskom Zlatniku', zašto ne? Svaku uslugu smo fiskalizirali i upisali u fiskalni registar. Činimo sve da ljudi budu zadovoljni", objašnjava Topalović.

Rekao je i da je Zlatarski zlatnik nastao prije 13 godina, da su ga isklesale ruke porodice koja je danonoćno radila stvarajući dodatnu vrijednost za ovaj kraj i državu. Ne želi ulaziti ni u čiju privatnost i intimu, ali mu je žao, kaže, "što se u ovoj zemlji ne isplati boriti jer prave vrijednosti ne dolaze do izražaja".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije