Oglasilo se nadležno tužilaštvo o ubistvu Danke Ilić (2)

4
Radiosarajevo.ba
Oglasilo se nadležno tužilaštvo o ubistvu Danke Ilić (2)
Foto: Telegraf / Danka Ilić

Tužilaštvo u Boru se oglasilo i saopštilo da je Srđanu Jankoviću i Dejanu Dragijeviću određeno zadržavanje, kao i da se prikupljaju dokazi za vođenje krivičnog postupka pod sumnjom da su počinili ubistvo djevojčice Danke Ilić (2).

"Dana 4. aprila 2024. godine, u 7 sati, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, PU u Boru odredila je zadržavanje J. S. (1974) iz sela Luka i D. D. (1974) iz sela Zlot, zbog postojanja osnova sumnje da su dana 26. marta 2024. godine lišili života dijete Danku Ilić (2022), te da su time, kao saizvršioci, počinili krivično djelo teško ubistvo iz čl. 114. st. 1. tač. 9. KZ u vezi čl.33 KZ.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru preduzima mjere na pribavljanju i obezbjeđenju dokaza potrebnih za vođenje krivičnog postupka protiv osumnjičenih za navedeno krivično djelo, a o daljem toku postupka javnost će biti blagovremeno obaviještena", saopćeno je iz Tužilaštva.

Mnogi nisu svjesni da roštilj može povećati rizik od raka. Postoji fantastičan trik kako to izbjeći

Mnogi nisu svjesni da roštilj može povećati rizik od raka. Postoji fantastičan trik kako to izbjeći

Vijest da je Danka Ilić ubijena potvrdio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije