Pogrešne fotografije objavljene kao “slike osumnjičenih” za ubistvo Danke Ilić

8
Radiosarajevo.ba
Pogrešne fotografije objavljene kao “slike osumnjičenih” za ubistvo Danke Ilić
Foto: FB / Danka Ilić

Ažurirano 12. aprila 2024. godine u 10:50 sati: Greškom je objavljena fotografija koja je predstavljena kao slika jednog od uhapšenih osoba za ubistvo Danke Ilić. Nakon analize portala Raskrinkavanje.ba, slika je promijenjena. Izvinjavamo se čitaocima na grešci, kao i osobi s fotografije koja je lažno predstavljena. 

Muškarac D. D. jedan je od dvojice uhapšenih zbog ubistva djevojčice Danke Ilić iz Banjskog Polja kod Bora. On i S. J. osumnjičeni su da su autom udarili dijete, a zatim su njeno tijelo ubacili u gepek i zakopali na deponiji u blizini.

DNK nalazi otkrili su na vozilu tragove krvi koji pripadaju djevojčici i to je bio jedan od ključnih dokaza da se njih dvojicu uhapse.

Snažan zemljotres pogodio Bosnu i Hercegovinu

Snažan zemljotres pogodio Bosnu i Hercegovinu

Izvori su za Blic ranije otkrili kako se doznalo da su baš njih dvojica krivi za Dankinu smrt.

"Po planu rada poduzeća, bilo je poznato ko je vozio automobil u kritično vrijeme, a provjerom baznih stanica to je i potvrđeno. Osumnjičeni su privedeni i odmah priznali ubistvo", rekao je izvor za Blic.

Kako prenose srbijanski mediji, dvojica radnika, koji su toga dana uzeli auto i obavljali poslove u Banjskom polju, vozili su izuzetno brzo i udarili djevojčicu koja je očigledno odlutala iz dvorišta.

"Ona je stajala nasred puta, naletjeli su na nju u punoj brzini. Izašli su i umjesto da joj pomognu, oni su je stavili u gepek. Odvezli su dijete do deponija i ondje je bacili. Prvo su je zatrpali otpadom, da ne bude uočljivo, a onda su otišli i dogovorili se da će detaljno očistiti automobil kiselinama i hemijskim sredstvima kako bi otklonili tragove krvi. Tek forenzičkom analizom i upotrebom posebnih lampi utvrdili su tragove krvi. Kasnije je utvrđeno da krv pripada Danki", pišu srbijanski mediji.

Muškarci su se navodno u više navrata vraćali do deponija kako bi dodatno zakopavali tijelo.

Vijest da je Danka Ilić ubijena potvrdio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije