Oglasili se iz Ukrajine: Letjelica koja je pala u Zagreb nije naša

1
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz Ukrajine: Letjelica koja je pala u Zagreb nije naša
Foto: TW / Jelena Jensson / Letjelica pala u Zagreb

Markijan Lubkjivski, savjetnik ukrajinskog ministar odbrane, za Jutarnji.hr izjavio je da letjelica, koja je pala u Zagrebu, nije ukrajinska.

I to rezolutno odbacuje.

Također, rekao je da se očekuje službeno saopćenje ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova u saradnji s glavnim štabom ukrajinske vojske.

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Lubkjivski je zamolio hrvatske partnere da provedu istragu kako bi se otkrilo kome letjelica pripada i kako se mogla naći iznad Zagreba te pasti na glavni grad Hrvatske.

Podsjetimo, letjelica je, prema riječima predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića stigla u Hrvatsku preko Mađarske i Rumunije.

Sigurno se može reći da je letjelica ušla u hrvatski prostor u četvrtak u 22.57 sata i došla je od strane Mađarske i kretala se 700 km/h i zadržala se nešto manje od sedam minuta.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao da je u Zagrebu pala letjelica ruske proizvodnje, ali da nije sigurno da li je bila u posjedu ruske ili ukrajinske vojske.

"Kontaktirali smo i ukrajinsku stranu da vidimo imaju li oni informacije o tome kako je ta letjelica došla čak do Zagreba", rekao je Plenković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije