Oglasili se na Instagramu: U Beograd doputovao Donald Trump Jr, a evo i zašto

0
Radiosarajevo.ba
Oglasili se na Instagramu: U Beograd doputovao Donald Trump Jr, a evo i zašto
>Foto: Instagram / Donald Trump Jr. na večeri sa biznismenima u Beogradu

U jeku američke predizborne kampanje u Beograd je doputovao sin Donalda Trumpa. Donald Trump Jr. je doputovao u Beograd u tajnosti, jer događaj nije javno najavljen. 

U Beograd je doputovao zbog večere sa grupom lokalnih biznismena u jednom beogradskom hotelu. Beograd je napustio u utorak, 24. septembra, te se zaputio prema Bukureštu, gdje će vjerovatno organizirati sličan događaj. U Rumuniji njegov dolazak je najavljen.

Kako javljaju srbijanski mediji, događaj je organizovan za brojne zvanice, a neki od uglednih biznismena koji su prisustvovali večeri organizovanoj u ponedjeljak, 23. septembra, bili su Vojin Lazarević, bivši vlasnik Rudnap grupacije koji je postao Al-Dahri, te Slavko Carić, bivši predsjednik Izvršnog odbora Erste banke u Srbiji. 

Boris Pistorius: 'Ukrajina je samo početak za Putina, spremni smo postati stub odbrane od Rusije'

Boris Pistorius: 'Ukrajina je samo početak za Putina, spremni smo postati stub odbrane od Rusije'

Donald Trump Jr. i njegova supruga Kimberley Guilfoyle su posjetili neke gradove Europe, dok u Sjedinjenim Američkim Državama traje predsjednička kampanja na kojoj je Donald Trump republikanski kandidat za predsjenika.

U julu 2024. godine, na Nacionalnoj konvenciji republikanaca, Donald Trump Jr. je bio jedan od govornika, a svakodnevno zagovara ciljeve očeve politike na društvenim mrežama, posebno X (bivši Twitter), gdje promoviše politiku zabrane migracija, te deportacija ilegalnih migranata.

Kamala Harris ima razloga za brigu: Ankete su već znale podcjenjivati Trumpa

Kamala Harris ima razloga za brigu: Ankete su već znale podcjenjivati Trumpa

U više navrata se oglašavao o različitim pitanjima, među kojima je i rat u Ukrajini gdje je rekao da mu se praksa u kojoj "novac koji daju američki porezni obaveznici, a koji idu Ukrajini za borbu protiv Rusije" gadi.

Tokom očeve kampanje 2020. godine kada je na društvenoj mreži X objavio sliku mape svijeta i predviđanja izbornog rezultata po kojima bi u većini zemalja glasači birali Donalda Trumpa, a na mapi je tada bila i Srbija.

Nakon poraza Trumpa od Bidena, sva njegova porodica se aktivirala na društvenim mrežama podstičući teorije zavjere o pokradenim izborima i demokratama koje su kuluminirale različitim incidentima na tlu Amerike, posebno u kontekstu političkih previranja, kao što se desilo 6. januara 2021. godine, kada su pristalice Trumpa izvršile nasilni ulazak u Capitol Hill.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije