Oglasila se Ana koja je spasila Hitnu iz gužve: 'Jedina misao mi je bila da moraju čim prije proći'

1
Radiosarajevo.ba
Oglasila se Ana koja je spasila Hitnu iz gužve: 'Jedina misao mi je bila da moraju čim prije proći'
Foto: Dalmacija Danas / Djevojka regulirala saobraćaj

Mi smo se zapravo skroz slučajno našli tamo u to vrijeme. Došli smo u tu kolonu, stajali 20-30 minuta bez pomicanja, kad smo najednom čuli sirenu iza sebe, započinje Ana (26) priču o svojoj reakciji koja je oduševila Hrvatsku i cijeli region.

U subotu ujutro u Zvonimirovoj ulici u Splitu stvorila se velika gužva, o čemu je prvo pisala Dalmacija danas.

Ana je istrčala iz svog vozila i počela regulirati promet, odnosno nagovarati vozače da pomaknu svoja vozila kako bi vozilo hitne pomoći prošlo.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Ova djevojka je heroina Splita: Hitna 'zapela' u gužvi, ona izašla iz auta i napravila pravi potez

Ova djevojka je heroina Splita: Hitna 'zapela' u gužvi, ona izašla iz auta i napravila pravi potez

"Nisam znala što se događa i zašto se ne mičemo, a kad sam čula sirenu iza sebe, jedina misao mi je bila da moraju čim prije proći. S obzirom da i sama radim u medicini htjela sam to čim prije pokrenuti, jer ako je nešto ozbiljno, znam koliko je svaka sekunda važna", kaže Ana iz okolice Varaždina, koja je spazila da unatoč razmaknutim autima prolaz blokiraju autobus i kombi, koji i dalje nisu imali dovoljno mjesta za pomaknuti se.

"Kad sam vidjela da su se auti odmaknuli koliko su mogli i da hitna i dalje ne prolazi, shvatila sam da je to zbog autobusa ispred hitne i kombija s druge strane koji nisu imali dovoljno mjesta za izaći. Doslovno se nisu imali kuda pomaknuti, a vozači auta ispred nisu percipirali da ako se oni maknu u ulice da će bus moći doći niže gdje je šira ulica i da će onda kola moći proći", objašnjava Ana.

Zahvalna je vozačima automobila koji su je poslušali da se sklone u uličice sa strane.

"Hvala im što su bez pogovora prihvatili sugestiju da se maknu u uličice sastrane da se bus može pomaknuti i da na kraju hitna može proći. Ljudi nisu ni približno svjesni što sve sanitet i hitna pomoć ponekad odrađuju i s čime se susreću, tako da hvala i kolegama što su tu za nas i što još nisu u Njemačkoj jer uskoro neće imati tko sjediti u tim kolima", dodala je hrabra Ana.

Pogledajte šta je uradila Ana i oduševila cijeli region:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije