Bogata manekenka (30) umislila da je pusti otok njen: 'Ovo je Hrvatska, mogu što hoću'

2
Radiosarajevo.ba
Bogata manekenka (30) umislila da je pusti otok njen: 'Ovo je Hrvatska, mogu što hoću'
Foto: Šibenski portal / Manekenka na otoku

Šveđanka Isabella Viola Lindblom (30) već više od mjesec dana živi na nenaseljenom otoku Jaz kod Rogoznice u Hrvatskoj.

Prije je radila kao model i masno zarađivala, a među mještanima se brzo proširila priča o 'puknutoj' bogatašici koja je umislila da je cijeli otok njezin pa tjera posjetitelje. Koristi usluge mnogih kojima plaća da bi joj čamcima prevozili različite stvari na otok, a navodno je tamo naselila i kokoši, piše Šibenski portal.

"Ovo traje više od misec dana i zapravo nije jasno kako se do sada bizarna situacija nije riješila. Da bilo kome ovakva glupost padne na pamet u Švedskoj, trenutno bi ga zatvorili na psihijatriju", komentirao je mještanin za spomenuti portal.

Elvedina Muzaferija je novo zaštitno lice Hifa Petrola

Elvedina Muzaferija je novo zaštitno lice Hifa Petrola

Na tom otoku nema kuće, pa spava u mreži razapetoj među stablima. Navodno je naručila i šator.

"Ne mogu virovati da je ovo moguće, da toliko traje postupak da se problem riješi. Na žalost, postoje i ljudi koji iskorištavaju cilu situaciju, uzimaju novac za prijevoz i druge usluge, a cura je očito pukla. Priča se i da govori kako je Hrvatska zemlja u kojoj se može raditi šta hoće", rekla je jedna Rogozničanka.

S tim slučajem upoznati su u Lučkoj kapetaniji i komunalnom redarstvu Općine Rogoznica, a intervenirala je i policija.

"Naš komunalni redar je izlazio dva-tri puta na dojave o neredu koji radi ta žena na otoku Jaz. Pomorska policija je također intervenirala, naplatila joj kaznu i dala rok od 24 sata da napusti otok. Zadnjih dana je ne viđamo pa ćemo ići provjeriti je li još tamo.

Pomorska policija ponovno će obaviti izvide. Oni su svoje već odradili izdavši joj rješenje s kaznom i rokom za iseljenje sa otoka.

Mi smo obavijestili sve koje smo trebali, jasno i Državnu imovinu jer je otok u vlasništvu države. Problem je što je ona kao europska državljanka zaštićena, a pravi problem stvarajući nered i tjerajući ljude s otoka. Kada bi ja u Münchenu razapela šator na nekom trgu pokupilo bi me za dvije sekunde i deportiralo", rekla je Anita Živković, načelnica Općine Rogoznica, navodi Šibenski portal.

Manekenka na otoku - undefined

Foto: Šibenski portal: Manekenka na otoku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije