Oglas za posao koji je razljutio javnost: Pogledajte šta se treba raditi za 400 KM

2
Radiosarajevo.ba
Oglas za posao koji je razljutio javnost: Pogledajte šta se treba raditi za 400 KM
Foto:Mondo/StefanStojanović/Twitter/Screenshot/Nepostizam / Oglas za posao koji je razljutio javnost: Pogledajte šta se treba raditi za 400 KM

Iako se mnogi drže parole "ima posla za one koji hoće da rade", mnogi zbog loših uslova poslodavaca odustaju, vodeći se mišlju "bolje ne raditi nigdje, nego raditi za malu platu".

Jedan oglas za posao u Beogradu izazvao je ljutnju javnosti jer su nakon ponuđenih uslova mnogi ostali u šoku.

Posao spremačice u jednom stambenom kompleksu na Voždovcu podrazumjeva sljedeće: radno vrijeme od 11-16, 6 radnih dana, čišćenje 2-3 apartmana, dočekivanje gostiju, poznavanje engleskog jezika zbog komunikacije sa strancima. Dodatni uslov je da je osoba uredna i da nije ranije osuđivana. Za ovaj posao ponuđena je plata od 200 eura.

Važna informacija za građane: Privremena izmjena režima saobraćaja u Sarajevu zbog protesta

Važna informacija za građane: Privremena izmjena režima saobraćaja u Sarajevu zbog protesta

Uslijedili su brojni komentari: "Ovo treba prijaviti inspekciji", A, je l' moraju kandidati dobro da pjevaju, pa ako treba i neka muzička želja...", "Je l' treba Pravosudni ispit?", "Stručnjak je Srbe pretvorio u roblje, rad u pelenama od 200 - 300 eura", biili su samo neki od komentara ogorčenih ljudi, piše Mondo.

Oglas za posao u Beogradu razljutio mnoge - undefined

Foto: Twitter/nepostizavam: Oglas za posao u Beogradu razljutio mnoge

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije