Od koronavirusa preminula tri pripadnika Vojske Srbije

Radiosarajevo.ba
Od koronavirusa preminula tri pripadnika Vojske Srbije
Foto: EPA-EFE / Od koronavirusa preminula tri pripadnika Vojske Srbije

Od koronavirusa su preminula tri pripadnika Vojske Srbije - dva civilna lica i jedan podoficir, inficirana su 52 pripadnika, a u izolaciji je njih 167, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je, na predstavljanju rezultata Vojske i Ministarstva Srbije tokom borbe protiv koronavirusa, rekao da je bilo ukupno oko 300 inficiranih njihovih pripadnika, a da trenutno niko nije u teškoj situaciji, niti životno ugrožen, ni na respiratoru.

"Ponosan sam na sve pripadnike Vojske. Procenat bolovanja je nakon proglašenja vanrednog stanja bio manji nego u istom periodu prošle godine. Ponosan sam i na one koji su u Kopnenoj zoni bezbednosti ostali i preko svoje smene. Niko nije odbio naređenje i pokazao protest", rekao je Vulin. 

On je naglasio i da je više od 80 posto vojnika na dobrovoljnom služenju roka martovskegeneracije iskazalo želju da postanu profesionalni pripadnici Vojske Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije