Obračun među specijalcima u Hrvatskoj: General Sačić napao direktora policije

Radiosarajevo.ba
Obračun među specijalcima u Hrvatskoj: General Sačić napao direktora policije
Foto: Megamedia / Željko Sačićč, general Hrvatske vojske

Josip Ćelić, zamjenik glavnog direktora policije, bivši zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko, izjavama Nikoli Kajkiću, suspendiranom istražitelju Ovčare, zamjerio je svojem ratnom saborcu Željku Sačiću.

Ćelić je jučer najavio skori završetak istrage protiv Nikole Kajkića, koji je udaljen iz službe zbog sumnje u lažiranja istrage i krivotvorenje dokumenata o ratnim zločinima u Vukovaru.

“S obzirom na analizu svih dokumenata i svega što su ljudi do tada radili na predmetima ratnih zločina, utvrđena je Kajkićeva disciplinska i kaznena odgovornost”, kazao je zamjenik direktora policije, prenosi Max portal.

Ta izjava isprovociralo je njegova bivšeg zapovjednik u Lučkom Željka Sačića, koji s Ćelićem, odavno je poznato, ima napete odnose.

“A kad će protiv tebe završiti istraga zbog laganja, prikrivanja činjenica i protupropropisnog napuštanja zapovjedne dužnosti nad ratnom postrojbom u Gruborima tijekom izvršenja složene vojnopolicijske zadaće?

To je izazvalo čitav niz stravičnih, neporavljivih i štetnih posljedica za ljudske živote, ugled RH, MUP RH, ATJ Lučko, mnoge od nas, naše obitelji! Zbog tvojih laži bili smo uhićivani i sada, sudski utvrdeno, nevino zatvarani!

Zar u MUP-u nisu imali časniju, obrazovaniju, stručniju i moralniju osobu za dužnost zamjenika glavnog ravnatelja policije?  Sramota za onoga tko te izlobirao, predložio, podržao i imenovao. Odvratno! Ti ćeš nešto o Kajkiću?”, napisao je, očito bijesan, Željko Sačić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije