Objavljeni konačni rezultati izbora u Srbiji - evo koliko je osvojio Vučić, a koliko opozicija

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

***

***

Ugled smrdije

grohotom se smijem, davno izgubljen ugled .

Na vas su se

ugledali rusi i cionisti, rezultat se vidi .

Kako utrpase nacije nepostojece Ju kao narodeBiH

BH “konstituentni narodi” su nacije Jugoslavije, srbi, hrvati, muslimani (sa veliko M). Tako je zakodirano u AVNOJu, klonirano u Dejtonu. Katastrofalan velikodrzavni narativ! BiH je jedina drzava, autohtpnog stanovnistva prikazanog “narodima” sa imenima susjednih drzava Srbije i Hrvatske. Zapravo su imenovane nacije novokreirane 1918.g. drzave Jugoslavije. Da bude jasno: kad govorite o srbima ili hrvatima u BiH obavezno treba dodati pridjev “jugoslovenski”. Radi se o Jugoslovenskim srbima ili hrvatima u BiH, a ne o dijaspori iz Hrvatske ili Srbije.

Podvala- nacije SHS proglasili narodima BiH

Prvo: Stanovnistvo BiH nije iseljenistvo drzava Hrvatske ni Srbije! BiH nema teritorije ni dijasporu susjednih drzava! Drugo, BiH (povijesno Bosna) je starija od Dejtona, Jugoslavije, Berlinskog kongresa, otkrica Amerike, dolaska Osmanlija u Evropu! Trece: Populacija BiH je genetski nadpolovicno (preko 50%) staroevropsko, dinaroidne haplogrupe. Prisustvo slavenskih dosljaka je neznatan. Cetvrto: Bosansko stanovnistvo bastini vjekovima istu drzavnost, tradiciju, kulturi i jezik! Nije BiH multietnicka. Jeste multireligijska. Religija ne definise ni naciju ni narod. Nemaju Srbija i Hrvatska svoj narod u Bosni! A rade joj o glavi!

Rjesenje:

Promjeniti ime drzavi u iskonsko Bosna da bi svima nacija bila Bosanska,bez uticaja religije! Srbija i Hrvatska bi izgubile moc nad Bosnom. Bile bi susjedne, prijateljske drzave. Bez velikodrzavnih namjera! Bez ratova nestabilnosti. Balkan zona prosperiteta.

/ Najnovije