Objavljeni detalji tragedije: Poznato kako je stradao učenik iz Hrvatske koji je bio na ekskurziji

0
Radiosarajevo.ba
Objavljeni detalji tragedije: Poznato kako je stradao učenik iz Hrvatske koji je bio na ekskurziji
Foto: EPA-EFE / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Dan nakon što je iz Češke stigla tužna vijest o pogibiji 17-godišnjeg učenika porečke Srednje škole Mate Balota, njen direktor Krešimir Bronić je za HRT je iznio neke pojedinosti tragedije na maturalnoj ekskurziji u Pragu.

"Učenik je prešao preko ograde s terase kluba i pao s visine petog kata. Vjerujem da je nesretan slučaj i ne bih mogao ništa više komentirati do dopisa češke policije", kazao je Bronić koji je potvrdio da su se svi ostali učenici u pratnji četvero profesora protekle noći vratili u Istru.

Floris Milohanović, direktor turističke agencije Zeatours koja je organizirala put u Prag, za Jutarnji list kaže da je to prvi put u 30 godina da se tako nešto dogodilo.

Feđa Dudić čini čuda: Radnički sve bliže Europi, Kragujevac na nogama

Feđa Dudić čini čuda: Radnički sve bliže Europi, Kragujevac na nogama

"Nismo to još doživjeli i od 1 sat ujutro smo u stalnom kontaktu s ravnateljem i profesorima koji su za vrijeme događaja bili s djecom. Svi su potreseni, no uspjeli su se nekako sabrati i organizirati odgovorno povratak djece nazad u Poreč. Profesori su kao i djeca bili u velikom šoku", izjavio je i dodao da su roditeljima ponudili svu moguću pomoć.

"Ne znamo što se dogodilo vani te večeri, no policija je isključila mogućnost nasilne smrti pa su djeca puštena da se vrate u Hrvatsku. Podatke policijskih izvještaja s uviđaja nemamo i to će vjerojatno ići preko ambasade. Koliko znam, obdukcija tijela će biti sutra, pa će se ono vratiti u Hrvatsku. Bio je to nesretan slučaj, pao je s velike visine", ispričao je Milohanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije