Objavljene fotografije vozila s hrvatskim vojnicima koje je napao bombaš samoubojica

Radiosarajevo.ba
Objavljene fotografije vozila s hrvatskim vojnicima koje je napao bombaš samoubojica
Foto: N1 Hrvatska / Napadnuto vozilo u kojem su bili hrvatski vojnici

Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević objavio je da se jutros dogodio napad na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu (Afganistan).

"Tri vojnika su ozlijeđena, jedan od njih teško je ozlijeđen i u životnoj je opasnosti. Druga dvojica su teško ozlijeđena, ali nisu u životnoj opasnosti".

Bombaš samoubica u Afganistanu napao hrvatske vojnike

Ozlijeđeni vojnici su iz Osijeka, Vinkovaca i Sesveta, njihove su obitelji obaviještene o stradavanju.

"Hrvatski vojnici kretali su se u tri vozila. Oko 8 sati ujutro krenuli su u kamp Kaja. U 8.45 sati, na putu od kampa Kaja do kampa Lion, na 200 metara od kampa Lion, došlo je do zalijetanja trokolice motocikla s bombašem samoubojicom u naše vozilo.

Na lice mjesta su izašle afganistanske snage i pružile su pomoć našem ozlijeđenima. Da vozilo nije bilo blindirano posljedice bi bile puno teže", kazali su na pressici.

"Vojnicima se pruža maksimalna medicinska pomoć u bolnici, čim budu sposobni uz pomoća saveznika bit će prebačeni u Hrvatsku. Nadamo se da ćemo ih brzo vidjeti u Hrvatskoj", rečeno je na konferenciji za novinare.

Fotografije napadnutog vozila objavio je N1 Hrvatska.

Napadnuto vozilo u kojem su bili hrvatski vojnici - undefined

Foto: N1 Hrvatska: Napadnuto vozilo u kojem su bili hrvatski vojnici

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije