Snažno nevrijeme poharalo Hrvatsku: 'Nikad ovakvo nešto nisam vidio'

3
Radiosarajevo.ba
Snažno nevrijeme poharalo Hrvatsku: 'Nikad ovakvo nešto nisam vidio'
Foto:Hrvatska vatrogasna zajednica / Nevrijeme u Hrvatskoj

Nevrijeme s obilnim gradom koje je u četvrtak popodne i predvečer poharalo Zagorje, zahvatilo je i zapadni dio Zagrebačke regije gdje je tuča oštetila više krovova porodičnih kuća.

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više dojava građana vezanih uz grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom i gradom, koje je zahvatilo zapadni dio Zagrebačke regije.

Najviše je bilo pogođeno područje Jastrebarskog, naselja Čeglje, Gudci Draganički, Izimje i Pribić, gdje je grad oštetio više krovova porodičnih kuća.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

O jučerašnjem nevremenu se oglasila i Hrvatska vatrogasna zajednica koja je objavila i fotografije porušenog drveća, velikih nanosa leda te poplavljenih ulica.

Svjedoci ovog nevremena ostali su šokirani.

"Ja sam pomorac i nikad u životu to nisam vidio. Tu u Klanješkom jezeru u 10 minuta je nastao opći potop. Sad se smirilo, kanali su upili većinu vode, ali vidim da se opet zatvara nebo prema Kumrovcu i opet je počela padati kiša" , rekao je svjedok događaja za 24sata.hr.

Žuti alarm je zbog grmljavinskog nevremena na snazi u osječkoj i zagrebačkoj regiji, a zbog snažnog vjetra na Kvarneru i Velebitskom kanalu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije