Snažno nevrijeme pogodilo Dalmaciju, auta 'plivaju' cestom: 'Ne pamtimo ovakvu kišu'

0
Radiosarajevo.ba
Snažno nevrijeme pogodilo Dalmaciju, auta 'plivaju' cestom: 'Ne pamtimo ovakvu kišu'
FOTO: 24sata.hr / Nevrijeme u Dalmaciji

Širom Dalmacije (Hrvatska) padala je danas jaka kiša, a ponegdje i tuča, piše 24sata.hr.

Najveća poplava je bila u Kaštelima i u okolici Šibenika.

"Sve snage s Kaštelanskog područja su na terenu, a u pomoć su im došle i snage iz Splita, Trogira i Interventna vatrogasna postrojba Divulje. Sad se nešto smirilo vrijeme, ali pozivi neprestano stižu", kazali su vatrogasci iz Splita.

Ministarstvo kulture i sporta KS planira značajna ulaganja oko 12 miliona KM u nove projekte

Ministarstvo kulture i sporta KS planira značajna ulaganja oko 12 miliona KM u nove projekte

Policijska služba za odnose s javnošću je izvijestila:

"Na cesti D8 na području Kaštel Lukšića zbog veće količine vode na kolniku otežano je prometovanje, radi čega policijski službenici sva vozila preusmjeravaju na takozvanu 'staru kaštelansku cestu' dok se stanje na terenu ne normalizira.

Upućujemo vozače da koriste staru kaštelansku cestu. Prilagodite brzinu vozila uvjetima i stanju na kolniku. Smanjite brzinu i povećajte oprez u prometu, te pratite smjernice i upute policijskih službenika".

"Padalo je u više valova, činilo se kao da neće stati. Radim u trgovini, pokušao sam s kolegom izbacivati vodu, ali je toliko padalo da nismo mogli ništa učiniti nego čekati da se smiri. Ne možemo procijeniti štetu, ali je ima. Potopljeno je još objekata. Ne pamtimo ovoliku kišu, pogotovo u ovo doba godine", rekao je čitatelj iz Marine, u okolici Trogira.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije