Objavljen identitet ubijenih učenika s Kosova

8
Radiosarajevo.ba
Objavljen identitet ubijenih učenika s Kosova
FOTO: Facebook / Ubijeni učenici s Kosova

Najmanje tri osobe ubijene su sinoć u pucnjavi koja se oko 19 sati dogodila kod sela Glođane u opštini Dečane na Kosovu.

U pucnjavi je stradao vozač autobusa koji je išao iz Đakovice do Dečana, a poginule su i dvije mlade osobe, djevojka G. M. i mladić L. H. koji su imali po 18 godina.

"Počivajte u miru Genta Mustafaj i Ledion Hamza", napisano je na Facebook stranici lokalnog portala Decani Info.

Adna Helić objavila prvu fotografiju nakon hapšenja: Najveća snaga je čista savjest

Adna Helić objavila prvu fotografiju nakon hapšenja: Najveća snaga je čista savjest

Tinejdžerica G. M. bila je učenica srednje medicinske škole. Njena rođakinja rekla je da je djevojci bio san da postane doktorica.

"Išla je u medicinsku školu i vraćala se iz škole. Bio je to školski red vožnje, vraćala se, kao i svakog dana, autobusom, kao i svi učenici”, rekla je ona.

Na službenoj stranici Srednje ekonomske škole 'Kadri Kusari' u Đakovici objavljeno je da je L. H, učenik ove škole, jedan od ubijenih prilikom napada na autobus u Glođanu, prenosi Kljan Kosova.

"Tužna vijest o gubitku života uzornog učenika naše škole Lediona Hamze. Iskreno saučešće Leonoj porodici od školskog osoblja, a posebno drugova iz razreda i razrednika", napisali su na Facebook stranici.

Seljman Beriša iz Centra porodične medicine u Dečanima potvrdio je smrt tri osobe. On je naveo da je njima oko 19:35 sati ukazana prva pomoć i da su upućene u Peć.

"Oko 19:45 dežurni liječnik je izašao na lice mjesta, gdje je potvrđena smrt vozača autobusa i dvoje studenata iz Glođana. U ovom trenutku dvoje povrijeđenih je u bolnici u Peći i jedan u Dečanima. Nemamo drugih informacija", rekao je Beriša za T7.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije