Glođani / Kosovo: Maskirani napadač pucao na autobus, ima poginulih

26. 11. 2021. u 21:30:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ažurirano 27. novembra 2021: Korigiran naslov. Umjesto 'maskiranih napadača', kako su prvo izvijestili mediji, riječ je o jednom napadaču. 

U blizini Glođana na Kosovu večeras je nepoznata osoba, navodno iz kalašnjikova, pucano na autobus, a Hitna pomoć i Tužilaštvo iz Peći potvrdili su da su poginule tri osobe, javlja Kosovo online.

Koha ditore je prethodno javila da je poginulih četvoro.

Povrijeđeni su prevezeni u bolnice u Peći i u Dečanima.

Prema saznanjima lokalnih medija, na mjestu događaja su preminuli vozač i/ili kondukter autobusa, kao i dvije mlađe osobe, 2003. i 2004. godište. 

Bolnica u Peći je potvrdila za jednu lokalnu televizijju da su poginula dva učenika i vozač autobusa. U bolnici su rekli da broj povrijeđenih nije poznat, a prema nekim izvorima dvije osobe su u kritičnom stanju.

Autobus je saobraćao od Dečana do Glođana, a do pucnjave je došlo oko 19 sati.

Seljman Beriša iz Centra porodične medicine u Dečanima potvrdio je smrt tri osobe. On je također naveo da je trima osobama oko 19.35 ukazana prva pomoć i da su upućene u Peć.

"U ovom trenutku dvoje povrijeđenih su u bolnici u Peći, a jedno je u Dečanima. Nemamo drugih informacija“, rekao je Beriša za T7.

Objavljeni su i prvi snimci nakon jezivog napada.

Upozoravamo vas da su pojedini prizori izrazito uznemirujući:


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: Kosovo napad autobus

KOMENTARI (7)