O zaraženim gostima vlasnici apartmana moraju brinuti 14 dana

Radiosarajevo.ba
O zaraženim gostima vlasnici apartmana moraju brinuti 14 dana
Foto: Pixabay / Split

Direktor Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Marko Rađa opisao je kako će izgledati procedura u slučaju da se neki turista u Hrvatskoj zarazi koronavirusom.

"Ako neki inozemni turist sa srednjodalmatinskih otoka, ili iz bilo kojeg drugog kraja naše županije, bude imao povišenu temperaturu ili neki drugi simptom koji bi mogao ukazivati na covid-19 oboljenje, on će doći u ambulantu na Mertojaku. Nakon testiranja i ako se utvrdi da je pozitivan, bit će upućen u apartman u kojemu boravi i u njemu će morati provesti 14 dana u samoizolaciji", kaže u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju. 

Tu bi se mogli stvoriti problemi ako vlasnik apartmana ima zabilježene druge goste za iduće sedmice, a u apartmanu ima zaraženog gosta koji mora biti u samoizolaciji.

 "Vlasnik apartmana gosta koji je u samoizolaciji ne smije izbaciti iz apartmana. Štoviše, mora se brinuti o njemu i o njegovoj obitelji, ako je s njom na ljetovanju. Svi oni moraju biti u samoizolaciji i vlasnik apartmana im mora svaki dan donositi hranu i higijenske potrepštine, koje će ostavljati ispred vrata apartmana. Naravno, ako je gost u Hrvatsku došao osobnim automobilom, postoji mogućnost da on Hrvatsku napusti, kada mu se utvrdi da je pozitivan na koronavirus", kaže Rađa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije