Novinarka izmjerila temperaturu u zagrebačkom tramvaju: "Ovo je pakao"

1
Radiosarajevo.ba
Novinarka izmjerila temperaturu u zagrebačkom tramvaju: "Ovo je pakao"
Foto: ZG express / Zagrebački tramvaj

Kako je i najavljeno, u petak je u Zagreb stiglo 'zahlađenje'.

S upornih 38 stepeni koliko je znalo biti prethodnih dana, u popodnevnim satima temperatura se spustila na 'ugodnih' 34.

Kakvi klimatski uvjeti vladaju u ZET-ovim vozilima provjerili je novinarka Večernjeg lista.

Novinarka je na termometar u hladu lipa na tramvajskoj stanici kraj tornja izmjerio začudnih 29, vrijednost koja je ovih dana bila rijetkost.

Ukrcali su potom se u 'novi tramvaj', prepoznatljivi niskopodni model TMK 2200, najzastupljeniji u ZET-ovom voznom parku. Začudio ih je broj linije. Pisalo je 13, a trinaestice vrlo rijetko možemo vidjeti u ovom izdanju pa nam se činilo da je uprava poslušala ZET-ove vozače i zamijenila male, limene saune u kakvima se inače voze putnici na linijama 13 i 9 s onim niskopodnima.

Maske na pola koplja Nova trinaestica bila je skoro prazna, tek poneki putnik. Jedna gospođa nije nosila masku, a ostali su ih nosili 'na pola koplja', odnosno ispod nosa, kako bi mogli što lakše disati po ovim nesnosnim vrućinama. Izvadili smo termometar, odnosno mobilnu aplikaciju koja ga glumi. Temperatura u tramvaju bila je 31 stepen, dva više nego u hladu Cibone.

Porasla je zato na 34 stepena kada smo se iskrcali na glavnom zagrebačkom trgu.

Ondje smo u ranim poslijepodnevnim satima zatekli više ugostiteljskih kućica nego prolaznika. Oni rijetki hladili su se lepezama i sklanjali u hlad kojega nije bilo baš previše na raspolaganju.

"Je l' mi vruće? Ma naravno da je vruće. Dišem na škrge. Svaki dan se vozim s Trešnjevke u centar jer ovdje radim. Iz godine u godinu, ove su vrućine sve neizdržljivije. U tramvajima nije ništa bolje. Ovi novi imaju klimu, ali ona malo radi, malo ne, u onim starijima jedva se diše, pogotovo ako je gužva", kazala nam je gospođa Ana na sjevernoj strani Jelačić- placa.

Ostatak priče gdje se spominje i 35 stepeni da je bilo u zagrebačkom tramvaju pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije