Novinari u Hrvatskoj se nalaze u prioritetnoj grupi za vakcinisanje

Fena
Novinari u Hrvatskoj se nalaze u prioritetnoj grupi za vakcinisanje
FOTO: EPA / Termini vakcinisanja ovisit će isključivo o prioritetima koje određuje HZJZ

Ministarstvo kulture i medija RH predložilo je da se u prioritetne grupe za vakcinisanje protiv koronavirusa uvrste novinari i novinarke te medijski radnici i radnice koji su pri obavljanju posla u povećanom riziku od zaraze, kazali su danas iz Hrvatskog novinarskog društva (HND).

“Profesionalni radnici u području proizvodnje audiovizuelnih sadržaja i izvedbenih djelatnosti te profesionalni novinari i medijski radnici koji su prilikom obavljanja posla u povećanom riziku od zaraze koronavirusom, a koji su angažirani ili imaju dogovorene projekte/angažmane u narednih šest mjeseci, mogu iskazati interes za uvrštenje na listu prioriteta vakcinisanja”, navodi se u dopisu Ministarstva kulture i medija.

HND će do 14. aprila u ponoć prikupljati podatke zainteresovanih novinara koji se prethodno nisu javili za vakcinisanje u svojim redakcijama, prenosi Hina.

Termini vakcinisanja ovisit će isključivo o prioritetima koje određuje HZJZ te nadležni područni zavodi za javno zdravstvo i institucije koje provode vakcinisanje, ističe se u dopisu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije