Novinar HRT-a Aleksandar Stanković iz Tuzle dobio najljepšu božićnu čestitku

Radiosarajevo.ba
Novinar HRT-a Aleksandar Stanković iz Tuzle dobio najljepšu božićnu čestitku
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Aleksandar Stanković

Na zvaničnom Facebook profilu emisije Hrvatske radio-televizije (HRT) Nedjeljom u dva je objavljen tekst pod naslovom Najljepša božićna čestitka. Tekst se odnosi na jednu od emisija koju vodi Aleksandar Stanković, a koja je bila posvećena depresiji. 

"Poštovani gospodine Stankoviću, osjećam potrebu da Vam se zahvalim. Naime, nakon što sam odgledao Vašu emisiju emitiranu 24.11.2019. na temu depresije odmah sam pozvao kliniku i rezervirao termin kod neuropsihijatra. Dobio sam dijagnozu klinička depresija sa poremećajem anksioznosti F33. Danas mi je treći dan od kako su antidepresivi počeli djelovati. Danas je treći dan kako apsolutno vjerujem da mi liječenje počinje. Ovo je treća sedmica kako pijem antidepresive", napisano je.

Zatim je gledatelj ispričao svoje teško životno iskustvo.

"Prije mjesec dana stajao sam na rubu svoje terase na devetom spratu i tek tako pomislio da skočim. Niti danas ne znam zašto nisam. Srećom. Prije dvije godine doživio sam burnout, kako to zovu, sindrom izgaranja na poslu", naveo je.

Ukazao je na to da se mora više obratiti pažnja na spomenuti problem.

"Građevinar sam, imam 39 godina i zajedno sa suprugom vodim firmu. Burnout je takođe važna tema za govoriti, i iako pretpostavljam da nema smisla da se vi konstantno bavite ovakvim temama, čvrsto vjerujem da imate kolege kojima možete savjetovati teme",  istakao je.

U znak zahvalnosti je Stankoviću ponudio večeru i piće ako bude dolazio u Tuzlu.

"Želim da znate da to što radite ima smisla i da sigurno nisam jedina osoba kojoj je ova emisija pomogla", zaključio je čitatelj u obraćanju hrvatskom novinaru čestitavši mu Božić.

Kako je navedeno, podaci o čitatelju su poznati redakciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije