Novi slučaj sumnje na koronavirus u Zagrebu

Radiosarajevo.ba
Novi slučaj sumnje na koronavirus u Zagrebu
Twitter / Koronavirus

Broj zaraženih: 37.555
Broj umrlih813
Broj oporavljenih: 2.778

U Zagrebu su se jučer pojavila tri nova slučaja sumnje na koronavirus, a za dva muškarca je ta sumnja otklonjena.

U subotu uveče je u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" primljena i 42-godišnja žena koja je boravila u Kini, piše Večernji list.

Dežurna doktorica u Klinici za infektivne bolesti Davorka Lukas, rekla je da je žena dobrog opštog stanja, ima blaže simptome, povišenu temperaturu i kašlje. Sada se provodi dijagnostika i obrađuju brisevi kako bi se otklonila sumnja na koronavirusnu infekciju.

Suprug pacijentkinje, s kojim se prije četiri dana vratila iz Kine i Hong Konga, već je ranije testiran, a nalaz je bio negativan.

Kod oba muškarca koja su u subotu primljena u tu kliniku utvrđeno je da nisu zaraženi koronavirusom, negativan inicilni nalaz na taj virus potvrđen je večeras kod 38-godišnjeg hrvatskog građanina koji je boravio mjesec dana u Kini, a već ranije iz te je bolnice otpušten Kinez iz Belgije. U Hrvatskoj za sada nije zabilježen nijedan slučaj oboljelih od koronavirusne infekcije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije