Novi slučaj nasilja: Odrasla osoba upala u školu u Dubravi, tukla dvoje učenika šakama i nogama

0
Radiosarajevo.ba
Novi slučaj nasilja: Odrasla osoba upala u školu u Dubravi, tukla dvoje učenika šakama i nogama
Foto: Ilustracija / Nasilje veliki problem / Ilustracija

Novi slučaj nasilja u školi dogodio se prošlog četvrtka, 27. aprila, oko 15.30 sati u jednoj osnovnoj školi na području zagrebačke Dubrave.

Policija je saopćila kako je 25-godišnjak udario dvojicu maloljetnika, a do dolaska policajaca uspio ga je zadržati zaposlenik škole. 

"Dolaskom na adresu dojave policijski službenici utvrdili su da je 25-godišnjak u hodniku ustanove prišao dvojici maloljetnika i obojicu otvorenim dlanom udario po licu. Nakon događaja, 25-godišnjak se udaljio iz odgojno - obrazovne ustanove, ali ga je u blizini sustigao zaposlenik škole te ga zadržao do dolaska policijskih službenika. Pomoć doktora, maloljetnicima je pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da su lakše povrijeđeni", odgovorili su iz zagrebačke policije i naveli da su protiv 25-godišnjaka podnijeli kaznenu prijavu zbog nanošenja tjelesne povrede.

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Prijatelj porodice jednog od napadnutih učenika ispričao je šta se tačno dogodilo, navodeći kako su djeca u strahu.

"Šakama i nogama tukao je dvojicu učenika 8. razreda, jednog na hodniku, a drugog je slijedio u učionicu te ga izudarao pred profesoricom. Djeca su u šoku, boje se ići u školu nakon toga jer su čula da je počinitelj pušten. U šoku je i profesorica koja je svemu tome svjedočila'', kazao je prijatelj, prenose hrvatski mediji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije