Novi protesti nakon izbora u Srbiji: Beogradom odjekuje 'Vučiću lopove'

0
Radiosarajevo.ba
Novi protesti nakon izbora u Srbiji: Beogradom odjekuje 'Vučiću lopove'
Foto: Direktno.rs / Protesti u Beogradu

Počeo je u ponedjeljak, 25. decembra, u Beogradu još jedan protest ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) zbog brojnih izbornih nepravilnosti. Ovo je osmi protest koalicije "Srbija protiv nasilja".

"Hoću da znate roditelji, prijatelji, braćo i sestre, i ti Aleksandre Vučiću - puštaj našu djecu iz tvojih zatvora. Nemoj više da se igraš, Aleksandre Vučiću. Prvo ti ukradu rijeke, pa ti ukradu šume, onda ti ukradu penzije, na kraju ti ukradu i izbore, pa se čude što je narod bijesan.

Večeras smo ovdje mirno i ostat ćemo mirno, ali to neće biti dovijeka. Iza nas je zid uz koga smo pritjerani, a ispred nas kordon policije. Pitam, ko plaća te pendreke? Ko plaća te suzavce?", pitao je narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta, obrativši se okupljenima.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

"Mi smo svi ovdje na istom zadatku, izbori su pokradeni i sada se svi borimo da se izbori ponište i da dođe do novih fer izbora", naveo je Vladimir Obradović.

On je naveo da je podržao studentske proteste u ponedjeljak, 25. decembra, i da imaju isti pogled na to kako ovaj problem treba da se riješi.

U Nemanjinoj ulici uspostavljen je saobraćaj, a sada je blokirana Ulica kralja Milana, u kojoj se ispred Skupštine Srbije održava osmi protest sa zahtjevom da se ponište izbori.

Ispred Skupštine Srbije, u kojoj je sjedište Republičke izborne komisije, nalaze se dva uniformisana policajca na vratima.

Studenti su se vrlo brzo pridužili okupljenim građanima i od samog starta protesta moglo se čuti "Vučiću, lopove".

Podsjetimo, eksplozija nezadovoljstva građana koji od 18. decembra protestuju protiv izborne krađe u Beogradu dogodila se u nedjelju, 24. decembra, spontano ispred skupštine grada Beograda. Nakon očekivanih protesta i okupljanja ispred RIK, odbornici i poslanici pokušali su sinoć da uđu u svoje prostorije u pomenutoj skupštini, žandarmerija je odgovorila biber sprejom i dimnim bombama, pa su odgovorili i građani, piše Direktno.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije