... / Novi patrijarh SPC-a citirao Balaševićevu pjesmu u posjeti Hrvatskoj

27. 02. 2021. u 17:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 32

Poglavar Srpske pravoslavne crkve stigao je zajedno s episkopom gornjokarlovačkim Gerasimom u najavljeni posjet područjima pogođenim potresom, u organizaciji Mitropolije zagrebačko - ljubljanske SPC-a i Srpskog narodnog vijeća.

Patrijarh Porfirije prvo je posjetio obitelj Pavla Kukoleče u Majskim Poljanama.

"Kad smo zajedno, ne samo da smo jači, jači smo sigurno i onda ne postoji nikakva prepreka za rješavanje i najtežeg problema. Ovo dosada je bila samo prva pomoć i zapravo tek predstoji da se sve obnovi i vrati u neko normalno stanje. Računajte na nas, kao što bi rekao Balašević, računajte na nas i na sve ljude dobre volje. Hvala Bogu i država je sigurno to stavila među svoje prioritete, država Hrvatska, ali i mnogi ljudi dobre volje, a među njima i crkva i katolička i svi drugi predstavnici zajednica i mi smo tu sa vama", kazao je je patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije Perić u subotu svojim domaćinima, obitelji Kukoleča, Pavlu i Smilji vlasnicima OPG-a u Majskim Poljanama kod Gline kojoj je u razornom potresu uništena kuća i gospodarske zgrade, te od tada stanuju u kontejnerima, piše 24sata.hr.

Naime patrijarh Porfirije i episkop gornjokarlovački Gerasim u subotu su u organizaciji Mitropolije zagrebačko-ljubljanske Srpske pravoslavne Crkve (SPC) i Srpskog narodnog vijeća (SNV) posjetili stanovnike Banovine, nekoliko obitelji kojima je u potresu stradala imovina, a kojima aktivistkinje i aktivisti SNV-a s područja Gline već tjednima na terenu pomažu. Svim obiteljima je patrijarh ponudio pomoć, priupitao ih što im je nužno, te obećao da će ih narednih dana posjetiti svećenici i pomoći im.

Također je svim obiteljima koje je posjetio dao određenu novčanu pomoć, dok je posebno obradovao mještanina Miru Bajlovića kojeg je patrijarh obavijestio da se upravo on nalazi na popisu za donaciju pet kuća. Naime kupili su pet drvenih kuća, veličine od 50 d0 70 metara četvornih koje će darovati ljudima koju su ostali bez svog doma.

Više o njegovoj posjeti možete pročitati OVDJE.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)