Balaševe priče: Znate li onu kada mu je Vasa Ladački pokucao na prozor

1
Radiosarajevo.ba
Balaševe priče: Znate li onu kada mu je Vasa Ladački pokucao na prozor
Foto: Arhiv / Đorđe Balašević

Koncerti Đorđa Balaševića su događaji koji se pamte, prepričavaju godinama unazad. Svi imaju nešto što je baš njima ostalo upečatljivo.

Svi se sjećaju da su osim njegovih pjesma i njegove priče nešto što su svi sa oduševljenjem slušali.

To je bila prava stand-up komedija.

Balaševićeve priče iz života koje je na duhovit način pričao na svojim koncertima zaista su bile posebne, a neke od njih, iako je na svakom koncertu imao novu, pamte se godinama kasnije.

Osim dobro poznate priče o njegovoj baki koja je zapalila kuću televizorom i brojnih priča o carinicima koji ga nisu prepoznavali, Balaševićeva priča o tipu koji mu je kucao usred noći na prozor jedna je od najzanimljivijih.

Balašević je na koncertu ispričao da je krajem osamdesetih usred noći, kada su u kući bili njegova supruga, kćeri i on, netko pokucao na prozor. Kada je otvorio prozor, Đole je ugledao nepoznatog tipa koji ga je pitao prepoznaje li ga. Nakon što je Đole odgovorio da ga ne zna, tip je rekao da je on Vasa Ladački i da ga traže.

Zatim ga je pitao može li prenoćiti kod njega. Đole mu je odgovorio da se trebao najaviti prije jer već u kući spavaju Lepa protina kći, Boža zvani Pub, Buba Erdeljan i mnogi drugi. Balašević je tada ispričao da se lik nekoliko puta vraćao, ali ga ipak nisu pustili da prespava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije