Šta se dešava u Tuzli: Postavljena pa uklonjena pločica u čast Balaševiću

3
Radiosarajevo.ba
Šta se dešava u Tuzli: Postavljena pa uklonjena pločica u čast Balaševiću
FOTO: Facebook / Most sa kojeg je uklonjena pločica

Pločica sa natpisom “Most Panonskog mornara – Đorđe Balašević“, koju je neformalna grupa građana Tuzle samoinicijativno postavila 23. februara, u toku noći je skinuta sa građevine koja povezuje centralni gradski park i kompleks Panonskih jezera, javlja Anadolu Agency (AA).

Ranije je Služba za inspekcijske poslove Grada Tuzla uručila rješenje Sinanu Aliću od koga je tražila da do 26. februara u podne ukloni pomenutu pločicu.

No, pločica je uklonjena pod okriljem noći, a takav potez u Tuzli je kod građana proizveo različite reakcije.

Iz Grada Tuzla se o ovom događaju nisu zvanično oglašavali. U službenim aktima stoji da se inicijativa za imenovanje ulice, trga i mosta podnosi godinu poslije nečije smrti.

Neformalna grupa građana iz Tuzle je samoinicijativno postavila pločicu, a Sinan Alić je u izjavi datoj komunalnom inspektoru naveo da je to on učinio.

S obzirom da je uklonjena, Alić je najavio da će istu ponovo postaviti.

Komentar na Facebooku - undefined

Print Screen: Komentar na Facebooku

Da li će pločica sa natpisom “Most Panonskog mornara – Đorđe Balašević“ u narednim danima dobiti zvanično odobrenje, ostaje da se vidi.

Sjajni kantautor, pjesnik, književnik, neponovljivi Đorđe Balašević preminuo je 19. februara u rodnom Novom Sadu u 68. godini. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije