Novi napad kornjača u bh. susjedstvu: 'Zamislite da mi je malu ugrizla'

0
Radiosarajevo.ba
Novi napad kornjača u bh. susjedstvu: 'Zamislite da mi je malu ugrizla'
Foto: Slobodna Dalmacija / Kornjača napala Trogiranina

Trogiranin M.M.(32), koji je na ljetovanje došao sa djevojkom i bebom od šest mjeseci, u Slatinama je napala kornjača, piše Slobodna Dalmacija.

"Zaplivali smo s malenom, krenuli lagano u dubinu, a kako ja stalno ronim na tom dijelu ispod malene sam je odmah uočio.

A šta da vam kažem, susret oči u oči s kornjačom od 50-ak kilograma. Upućeni kažu da je, s obzirom na toliki broj kilograma poprilično stara. Riječ je o ženki, a ja pretpostavljam da je tu negdje položila svoja jaja. Od tuda i njena agresivnost", ispričao je M.M.

Stravična nesreća u BiH: Uslijed teških povreda poginula jedna osoba

Stravična nesreća u BiH: Uslijed teških povreda poginula jedna osoba

Bebi je to bilo prvo kupanje, a kad je uočio kornjaču brzo ju je maknuo iz mora i dao majci.

"Zamislite samo da mi je malu ugrizla, pa ne bi to sebi mogao oprostiti. Brzo sam djevojci rekao da s malenom bježi vani, što je ona i napravila, a onda se kornjača dohvatila mene. Sve se to događalo na nekih šest do sedam metara dubine", rekao je.

Suprugu mu na plaži u Hrvatskoj napala džinovska kornjača: "Brza reakcija nije ublažila krvarenje"

Suprugu mu na plaži u Hrvatskoj napala džinovska kornjača: "Brza reakcija nije ublažila krvarenje"

Dodaje i kako joj je glava bila kao dvije ljudske. a ona cijela prekrivena kamenicama.

"Na kratko sam izašao iz mora, da provjerim uznemirenu djevojku i bebu i onda se ponovno vratio u more, na mjesto ‘susreta‘. Ponovno je krenula za mnom, uspio sam je i snimiti, s obzirom da mi niko nije vjerovao", kaže.

Srećom kornjača ga nije ugrizla i povrijedila, kao što je to bio slučaj sa ženom koja se kupala na jednoj plaži na Čiovu kad ju je u plićaku napadala glavata želva. 

"Ugrizla ju je iznad leđa prečnika 10 do 12 centimetara i ostavila veliki trag. Bila je dužine 80 do 100 centimetara. Odmah je rana prokrvarila i pomodrila", rekao je njen suprug.

Kornjače inače ne napadaju ljude, ali ako se osjetila ugroženom zbog položenih jaja, nikad, zaključuje M.M., ne znate šta očekivati. 

Snimke koje je napravio M.M. možete vidjeti OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije