Novi jezivi detalji: Žrtva Mike Aleksića na suđenju ispričala kakvo je zlostavljanje doživjela

1
Radiosarajevo.ba
Novi jezivi detalji: Žrtva Mike Aleksića na suđenju ispričala kakvo je zlostavljanje doživjela
Youtube/Screenshot / Mika Aleksić

Suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću nastavljeno je suđenje u Višem sudu u Beogradu izjavom žrtve inicijala I. V. u utorak 11. aprila, zbog optužbi za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica pomenute ustanove.

Odgovarajući na pitanja Aleksićevog advokata Zorana Jakovljevića djevojka je kazala da nije ranije ispričala roditeljima šta je preživjela, jer bi se oni potresli i krivili sebe što nisu primjetili šta im se dešava sa kćerkom.

Kako je u svom izlaganju navela, nekoliko oštećenih djevojaka okupilo se 20. decembra 2020. godine u kući Milene Radulović kada su odlučile da će prijaviti Aleksića, što su i uradile 16. januara 2021. godine.

EU parlamentarci poručili uglednim kompanijama: "Prestanite se reklamirati u Vučićevim medijima"

EU parlamentarci poručili uglednim kompanijama: "Prestanite se reklamirati u Vučićevim medijima"

Mlada djevojka je tek u tom trenutku odlučila roditeljima da saopšti tešku istinu o tome šta se sve dogodilo kod Aleksića u studiju. Ona je ponovila da nije bila dovoljno hrabra da prijavi slučaj ranije, plašila se šta će ljudi da kažu, njeni roditelji, te je dodala i da se u tom trenutku plašila Aleksića.

Oštećena je rekla da je otišla na posljednji čas u studio kako bi se pozdravila sa prijateljima iz grupe, dodajući da je tada htjela da kaže Aleksiću da to što je uradio njoj više ne smije da uradi nijednoj djevojci, prenosi Srpska info.

Mika Aleksić negirao silovanja i uznemiravanje glumica

Mika Aleksić negirao silovanja i uznemiravanje glumica

Strah od Aleksića

Kako je I. V. dalje navela od Aleksića je često dobijala i uvrede, a ono što joj je najviše ponavljao jeste "gluperda" i "ti si ćero glupa", što je kod oštećene izazivalo i veliki strah svaki puta kada bi se trebala javiti kod Aleksića. Pored toga, dodala je i da ju je on često pitao za dečka i o tome šta ona osjeća prema njemu.

Ona je navela da je u periodu dok je bila seksualno zlostavljavljana često plakala i povraćala, ali u svoja četiri zida, dodajući da njeni prijatelji i porodica nisu znali šta se dešava u školi glume.

Skandal ispred Višeg suda u Beogradu: Djevojke prišle Aleksiću...

Skandal ispred Višeg suda u Beogradu: Djevojke prišle Aleksiću...

Rekla je i da je nakon seksualnog uznemiravanja nastavila da ide u školu glume, potiskujući, kako je rekla, uznemiravanje i da je sebe ubjeđivala da je Aleksić nikada ne bi povrijedio.

Neugodno pitanje

Jakovljević je pitao oštećenu da li je nekada na filmu vidjela kako izgleda silovanje, kao i da li je nju Aleksić šamarao, vezao, tukao, čupao i slično na šta je ona odgovorila da nije bila vezana, ali da je imala osjećaj kao da ne može da ode i dodala je da nije Aleksića gledala kao silovatelja, već da mu je vjerovala, jer je od devete godine išla kod njega na časove glume.

Tokom silovanja je, kako navodi, imala osjećaj da je zarobljena i da nema mogućnost da pobjegne, dodajući da se plašila godinama da priča o tome, kao i da je bilo stid i sramota svega što se desilo.

Završena istraga protiv Miroslava Aleksića: Terete ga za 19 krivičnih djela

Završena istraga protiv Miroslava Aleksića: Terete ga za 19 krivičnih djela

Naredno suđenje

Oštećena I. V. će iskaz nastaviti 12. maja za kada je zakazano sljedeće suđenje.

Tokom suđenja došlo je do rasprave između punomoćnika oštećenih Jugosava Tintora i Jakovljevića, zbog čega je sudija reagovao. Sudija je, kao i na prethodnom suđenju upozorio Jakovljevića da ne remeti više red i mir u sudnici, prijeteći da će ga isključiti iz postupka zbog vike u sudnici.

Okrivljeni je u sud stigao sa slobode, s obzirom na to da mu je 10. marta prošle godine ukinut kućni pritvor u kom je bio od 10. septembra 2021. godine.

Podsjetimo, Aleksić je optužen za četiri krivična djela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela polnog uznemiravanja, od čega su dva, takođe, kvalifikovana u produženom trajanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije