Novi incident na Jadranu: Čamcem udario u brodicu i pobjegao, ima povrijeđenih

0
Radiosarajevo.ba
Novi incident na Jadranu: Čamcem udario u brodicu i pobjegao, ima povrijeđenih
Foto: Morski.hr / Oštećena brodica nakon nesreće

Sinoć, 22. jula, oko 22.30 minuta, Lučka kapetanija Sali (Zadar, Hrvatska), žurno je isplovila je prema rtu Tatinje, odakle je primila poziv u pomoć brodice, koja je ribarila.

Na brodicu je kako navode dva člana posade za portal Morski, u punoj brzini naletio gumenjak, koji ih je silovito udario i pobjegao s mjesta nesreće!

Jedan član posade je lakše povrijeđen, dok je drugi prošao s manjim ozljedama. Kako se doznaje, brodicu su uspjeli nasukati da nebi potonula.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Iz zadarske policije su potvrdili događaj: "U suradnji s nadležnom Lučkom kapetanijom poduzimamo mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti i sudionika ovih događaja."

"Podsjetimo, nakon nedavnih havarija ispred splitske luke i u Murterskom moru, u kojima su živote izgubila dva ribara, ravnatelj uprave sigurnosti plovidbe pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture pohvalio se s manjim brojem nesreća u Jadranu za čak 18, kako je rekao jednom prilikom i 20 posto, kako je kazao samo koji dan poslije. No njegovu uredsku excell tablicu remeti stravično stanje na terenu, jer ovo je već treća ovakva nesreća u samo 10-ak dana! Srećom u nesreći, ovaj put nije bilo poginulih", piše Morski.

Službene informacije nadležnih u Ministarstvu mora o ovom događaju još se čekaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije