Novi detalji stravične nesreće kod graničnog prelaza: Najmanje 10 osoba povrijeđeno

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji stravične nesreće kod graničnog prelaza: Najmanje 10 osoba povrijeđeno
FOTO: Screenshot / Udes kod graničnog prelaza Bosanska Gradiška

Stravična saonraćajna nesreća dogodila se danas oko 16:30 sati na državnoj cesti D5 od Novog Varoša prema graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

Iz PU brodsko-posavske kažu da su u Operativno komunikacijski centar zaprimili dojavu u 16:31 sati o naletu teretnog vozila na 15-ak vozila koja su bila zaustavljena u koloni.

Kako neslužbeno saznaje Jutarnji.hr, desetak osoba je prevezeno u bolnicu u Novoj Gradiškoj, ali težina povrena je još uvijek nepoznata.

Stravična nesreća u BiH: Uslijed teških povreda poginula jedna osoba

Stravična nesreća u BiH: Uslijed teških povreda poginula jedna osoba

Svjedoci udesa su kazali policiji da je udarac u zadnje vozilo u koloni bio silovit što ukazuje na veliku brzinu kretanja i navodno bez kočenja.

U 16.31 sati kod graničnog prijelaza Stara Gradiška dogodila se stravična prometna nesreća. Prema nesluženim...

Posted by Radio Nova Gradiška (98.1Mhz) on Saturday, March 23, 2024

Vozač kamiona je trenutno pod ingerencijom policije. Uzimaju mu se uzorci krvi i urina kako bi se vidjelo je li u sebi tokom vožnje imao nedopuštenih supstanci.

Potom će biti odvezen u policijsku stanicu na kriminalističko istraživanje kako bi policiji pomogao u otkrivanju okolnosti koje su dovele do tragedije. Ali finalna krivična prijava će, ipak, ovisiti o kvalifikaciji povreda sudionika nesreće. Materijalna šteta je velika.

Na mjestu događaja se još može čuti kako je vozač kamiona stranih registarskih oznaka, prije nego što se zabio u kolonu vozila u blizini graničnog prijelaza, probio rampu na naplatnoj postaji Okučani te nastavio vožnju dalje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije