Novi detalji pucnjave u Novom Pazaru: Poznat razlog sukoba?

2
Radiosarajevo.ba
Novi detalji pucnjave u Novom Pazaru: Poznat razlog sukoba?
Foto: Tanjug / Pucnjava u Novom Pazaru

Do pucnjave u Novom Pazaru u kojoj je u glavu ranjen Tarik H. (21), kako je nezvanično potvrđeno za srbijanski Telegraf, došlo je zbog svađe oko novca.

Tačnije, napadač, Veljko M. (23), koji je pucao i žrtva rade u istom restoranu u sklopu hotela, i navodno su se dokačili zbog bakšiša.

"Među njima je i ranije bilo sukoba i nesuglasica, jednostavno, netrpeljivost. Sinoć su se isto svađali, a spominjao se bakšiš kroz vikanje. Daljom istragom će se utvrditi da li je ovo pravi motiv i šta se krije iza svega", rečeno je iz istrage.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Pištolj je, podsjetimo, nađen na mjestu događaja i mladić koji je pucao je ubrzo uhapšen.

Tarik H. (21) je inače hitno transportovan na odjeljenje neurohirurgije KC Kragujevac jer su povrede koje je zadobio opasne po život. 

Pucnjava u Novom Pazaru
Foto: Tanjug: Pucnjava u Novom Pazaru

On je pri svijesti i trenutno stabilnih vitalnih parametara.

"Nakon što smo uradili skener glave i dodatne preglede, ustanovili smo da su povrede ozbiljnije nego što smo prvobitno mislili. Rezultati skenera pokazali su da je dio metka ostao u glavi", rečeno je iz bolnice.

Nakon pucnjave, Veljko M. je brzo uhapšen i trenutno mu je određen pritvor u trajanju od 48 sati dok se istraga ne završi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije