Novi detalji pucnjave na srbijanskoj granici: Grad pod opsadom jakih policijskih snaga

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji pucnjave na srbijanskoj granici: Grad pod opsadom jakih policijskih snaga
Foto: RFE/RL / Mjesto pucnjave na granici između Srbije i Mađarske

Naselje Horgoš i njegova okolina pod opsadom su policije jer je rano jutros došlo do oružanog sukoba migranata u kom su ubijene tri, a ranjena jedna osoba.

Kako se vidi na snimku s mjesta događaja, policajci dežuraju duž glavnih, ali i zemljanih puteva koji vode ka napuštenim objektima nekadašnjeg poljoprivrednog dobra 'Bačka' u ataru Horgoša u kom su nađena tri tijela i ranjeni muškarac.

U toku je potraga za počiniocima ubistva, do kog je došlo kada su migranti međusobno sukobili.

Proizraelski studenti napali propalestinske demonstrante, spora reakcija policije

Proizraelski studenti napali propalestinske demonstrante, spora reakcija policije

Pucnjava se čula i u Subotici, a mještani kažu da je djelovalo kao da se naoružani migranti približavaju kućama. Pucnjava iz pištolja, kao i rafalna pucnjava iz automatskog oružja čula se oko pola sata bez prestanka, a sukob je ukupno trajao više sati.

Na snimku koji je rano jutros snimio jedan mještanin Subotice, a koji traje oko minut, čuje se kontinuirana pucnjava. Neki pucnjevi zvuče kao da su u pitanju petarde, dok se jasno čuje i rafalna paljba.

U ranim jutarnjim satima mještani su čuli i sirene velikog broja policijskih vozila i vidjeli marice kako se upućuju ka mjestu ubistva, piše Telegraf

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije