Novi detalji istrage: Da li je bivši policajac iz BiH spremao napad na Vučića

Radiosarajevo.ba
Novi detalji istrage: Da li je bivši policajac iz BiH spremao napad na Vučića
/ Arhiv
Nakon što je 1. novembra na Novom Beogradu u Srbiji pronađen automobil pun oružja, a vrlo skoro nakon što je oružje pronađeno i u blizini porodične kuće srbijanskog premijera Aleksadra Vučića u Jajincima, jučer su objavljeni i neki novi detalji.

Naime, u automobilu koji je pronađen na Novom Beogradu otkriveni su novi tragovi, tačnije otisci osobe S.M., koja je bivši policajac Republike Srpske i pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva za unutrašnje poslove Srbije, prenose srbijanske Novosti.

Bivši policajac iz RS-a, već ranije, tokom decembra 2015. godine privođen je upravo jer je danima osmatrao teren u naselju Bellvile, nedaleko od zgrade u kojoj živi premijer Aleksandar Vučić, a ovog puta sigurnosne službe pronašle su nove tragove koji ukazuju na mogućnost da je planiran napad na nekog iz porodice Vučić.

Ovakve informacije, prenose Novosti, sigurnosne službe su otkrile u nedjelju, a premijer Vučić je vrlo brzo ocijenio da je to pomak u istrazi koji ukazuje na to da su „stvari ozbiljnije nego što se činilo u prvi mah“.

Kako se nadalje doznaje u toku je istraga da li je S.M. bio u kontaktu s Jovanom Jošilom koji je prošle sedmice uhapšen u Banjoj Luci, a u vezi s ovim slučajem, a Ministarstvo za pravdu Srbije već priprema dokumentaciju za kolege iz BiH, kako bi omogućili izručenje Jošila u Srbiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije