Sabrana djela Jovana Jošila – pucnjave, iznude, trgovina narkoticima…

Radiosarajevo.ba
Sabrana djela Jovana Jošila – pucnjave, iznude, trgovina narkoticima…
/ ATV/Jovan Jošilo
Jovan Jošilo iz Banjaluke kojeg su inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a RS uhapsili jer se dovodi u vezu sa oružjem pronađenim u Jajincima nedaleko od kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića već ima bogat dosije u policiji.

On je zajedno sa Zoranom Šućurom (41) zvanim Beli iz Doboja ranije hapšen zbog sumnje da su pretukli Mirka Krivokuću (40), vlasnika poslovnice preduzeća „Evrorad“ u Novom Gradu! Oni su se teretili i da su Krivokući prijetili da će ga ubiti ukoliko Šućuru ne isplati 25.000 maraka!

Po naredbi Osnovnog suda u Novom Gradu izvršen je tada pretres Jošilove kuće u Banjaluci u kojoj je pronađena pumparica „maverik” sa pet metaka kalibra 12 milimetara, za koju nije imao dozvolu. Puška je oduzeta, a zaplenjeno je i 15 metaka za lovačku pušku kalibra 12 milimetara, lovački redenik sa 13 metaka, futrola za pušku, metalna teleskopska palica i bejzbol palica.

Jošilo je oslobođen je optužbi u banjalučkom Okružnom sudu za nedozvoljeno posjedovanje oružja, puške “pumparice”.

Tako je presuđeno jer je tužilac odustao od krivičnog gonjenja.

Jošilo i Šućur su poznati kao višestruki prestupnici, a tokom 2010. godine zajedno su „ležali” u pritvoru KPZ Doboj, gdje su se i upoznali.

Jošilo je nepravosnažno oslobođen krivice i za ubistvo Nedeljka Ćuluma (19), koje se dogodilo 24. aprila 2010. godine tokom vatrenog obračuna sa grupom Slaviše Ćuluma. U obračunu je Jošilo ranjen u obje noge, a tokom suđenja utvrđeno je da je Nedeljka ubio u „nužnoj odbrani”. Istom presudom, zbog pokušaja ubistva Jošila na ukupno 17 i po godina pravosnažno su osuđeni Slaviša Ćulum, brat ubijenog Nedeljka, kao i Dejan Kostić i Dejan Čajić, piše ATV.

Jošilo je hapšen i zbog posjedovanja pištolja M-57 na kome je obrisan fabrički broj, a oduzet mu je i automobil „volvo” za kojim se tragalo. Ranije je osuđivan zbog trgovine narkoticima, a 2006. i 2009. godine privođen je i zbog izazivanja opšte opasnosti i oštećenja tuđe stvari.

Kako je potvrđeno ATV-u u MUP-u Srpske, Jošilo je lišen slobode u subotu u 14.30 sati na osnovu potjernice koju je za njim raspisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije