Novi detalji brutalnog napada: Oglasila se djevojka koja je pomagala ženi

2
Radiosarajevo.ba
Novi detalji brutalnog napada: Oglasila se djevojka koja je pomagala ženi
Foto:PrtSc/Instagram / Nasilje nad ženama

Djevojka koja se našla na Adi Ciganliji u trenutku žestokog nasilja, kada je jedan muškarac nogom u glavu udara ženu, o čemu postoji i snimak, ispričala je da je ona bukvalno pokrenula prisutne da joj pomognu i zaštite zlostavljanu ženu.

Video o ovom šokantnom nasilju usred dana na Adi Ciganliji, juče je osvanuo na društvenim mrežema. Kako se vidi, visoki muškarac krenuo je da napada ženu uzvikujući: "Šta me praviš budalom!"

Kako prenose srbijanski mediji ona je vidno uznemirena počela da bježi, govoreći mu da se skloni i da je ostavi na miru, sluteći šta bi mogao da uradi.

Na kraju, dok je bježala, saplela se i pala na zemlju. Kada je krenula da ustaje, on ju je dočekao i zadao joj jak udarac u glavu zbog kojeg se sručila.

Kako prenose srbijanski mediji tek je tada jedna žena u pozadini povikala: "Alo, bre, šta biješ ženu, šta radiš to!".

Nasilju je, kako kaže ova žena prethodila svađa, koju je ona počela da snima, a zatim je uslijedio udarac.

"Ustala sam i krenula da ga zaustavim, jer niko reagovao. Rekla sam drugarici: Polazi sa mnom!", i naglas počela da prozivam: "Alo, bre, muškarčne, gde ste? Je l realno da gledate, a ja da spasavam ženu", priča ona.

To su čula dva krupna mladića, koja su istrčala iz vode.

"Dobro ga sredili i išutirali. Onda je i ta žena krenula da ga šutira, posle čega smo nju sklonili. Ostala je sa muškarcem da sedi na plaži, taj što je kao pokušao da ih odvoji, a napadač je nestao. Njih troje su i bili zajedno na početku", kaže naša sagovornica.

Pretučena žena se, prema njenim riječima, nije žalila na povrede.

"Ali, rekla je da će da ga tuži. Spasioca i policije nigde nije bilo", kaže ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije