Hrvatska / Nove informacije o smrti 11-godišnjaka, najmlađe žrtve COVID-a u regiji

24. 01. 2021. u 13:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 71

U Klinici za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' noćas je preminulo 11-godišnje dijete.

Direktor Klinike za dječje bolesti Goran Roić rekao je za N1 da je dječak u bolnicu zaprimljen u četvrtak u poslijepodnevnim satima sa sumnjom na akutno abdominalno zbivanje.

“Napravljena je dijagnostička laboratorijska obrada i istog dana je došao pozitivan nalaz na koronu. Laboratorijski nalazi ukazali su na probleme s jetrom, na sepsu, probleme s bubrezima i pacijent je premješten na jedinicu intenzivne njege. 

Zbog sumnje na abdominalno zbivanje pristupilo se operativnom zahvatu, ali je tijekom uvođenja u anesteziju došlo do aresta i bila je potrebna reanimacija. Nadalje, zbog respiratorne i kardiovaskularne potpore posumnjalo se da je u podlozi rijetka, ali teška komplikacija covid infekcije, tzv. multiorganski inflamatorni sindrom i onda je pacijent u petak premješten Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

Taj sindrom javlja se tijekom covid infekcije, to je teška imunološka reakcija koja je poznata, ali može biti različite težine. U klinici je poduzeto sve što se moglo. Izvješće i kompletnu dokumentaciju smo poslali ministarstvu zdravstva”, rekao je. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA