Nove informacije o pucnjavi u beogradskoj školi: Preživjeli učenici dali izjavu, evo šta su rekli

Radiosarajevo.ba
Nove informacije o pucnjavi u beogradskoj školi: Preživjeli učenici dali izjavu, evo šta su rekli
Foto: Telegraf / Pucnjava u Beogradu

Među učenicima koji su preživeli pucnjavu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru zavladala je panika, a kako kažu za srbijanski Telegraf, drugari i drugarice su im pogođeni i ne znaju da li su živi.

Srbijanski mediji javljaju da je osmoro djece ubijeno zajedno sa čuvarom.

"Ne znamo ni da li je obezbjeđenje živo. Pucao je sedmak, u drugare. Dvije naše drugarice leže, pogođene su. Leže, ne znamo da li su žive. Obezbjeđenje je pogođeno. Jedan dječak je pogođen u nogu, drugi u međunožje" pričaju učenici.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Uplašeni učenici su rekli da ne znaju da li je pucao jedan dječak ili dvojica.

"Bili smo na petom spratu čuli smo buku. Nastavnik je rekao da izađemo napolje. Mislili smo da se šali. Ali videli smo razrednu i djecu kako plaču, samo su nas izveli. Vidjeli smo drugara kako je pogođen u nogu. Svi su plakali, samo su nam rekli da izađemo napolje", pričaju učenici.

Horor u Beogradu: Dječak (14) donio pištolj i počeo da puca u školi, ima stradalih

Horor u Beogradu: Dječak (14) donio pištolj i počeo da puca u školi, ima stradalih

Dječak (14) pucao je u školi na Vračaru "Vladislav Ribnikar" i ubio čuvara. Povrijeđeno je nekoliko učenika, prenose srbijanski mediji.

Kako saznajemo, učenik te škole, koji ide u sedmi razred, došao je u školu naoružan učevim pištoljem i počeo da puca, a sve je trajalo oko pet minuta. 

Troje djece je hospitalizovano od čega su dva učenika u stabilnom a jedno u kritičnom stanju.

Podsjetimo, u jutarnjim satima srijede dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Maloljetnik K. K. (14) koji je izvršio ovaj zločin, učenik je ove škole i on je pronađen i uhapšen u dvorištu škole. Objavljeni su i inicijali ubijene djece.

U holu škole su zatečena tijela ubijenih đaka A. B, B. A. i S. N, i radnika obezbjeđenja Dragana Vlahovića.

U učionici u prizemlju, u kojem je bilo odjeljenje VII/2, čiji je učenik osumnjičeni, ubijeni su đaci A. D, K. M, M. A, E. K. i A. Č.

Dječak je također teško ranio Tatjanu Stevanović (1970), nastavnicu historije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije