Nove informacije nakon stravične nesreće u Hrvatskoj: Autobus bio na putu za BiH

5
Radiosarajevo.ba
Nove informacije nakon stravične nesreće u Hrvatskoj: Autobus bio na putu za BiH
Foto: PrtScr / S mjesta stravične nesreće

U subotu ujutro došlo je do teške nesreće na hrvatskom autoputu A4, između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec, slijetanja s kolnika autobusa poljskih registracija.

Prema zadnjim informacijama, preminulo je najmanje 12 ljudi, a ozlijeđeno je 32.

Stradali su bili na putu za Međugorje.

Charles Leclerc produžio ugovor sa Ferrarijem: Zarada od 50 miliona eura godišnje

Charles Leclerc produžio ugovor sa Ferrarijem: Zarada od 50 miliona eura godišnje

Neki se još bore za život. Smješteni su u više bolnica.

Novi detalji strašne nesreće u Hrvatskoj: Broj poginulih porastao na 12

Novi detalji strašne nesreće u Hrvatskoj: Broj poginulih porastao na 12

"Zbila nam se još jedna nepredviđena okolnost. To je rezultat ekstremnog prometa na cestama, uviđaj je u toku i detalji će se istraživati. Reakcija dežurnih službi je bila na visini i zahvaljujem svima.

Prva dojava je bila u 5.35, hitna iz Novog Marofa je stigla u 5.48. Dvanaest kola je stiglo iz Varaždinske, dvoja iz Međimurske i dvoja kola iz Zagrebačke. Ozlijeđena su 33 putnika, jedna osoba je preminula u KBC Zagreb. Zaključak je da imamo preminulih 12, a ozlijeđenih 32 osobe. Imamo 19 teško ozlijeđenih bolesnika i 12 lakše.

Pet je teže ozlijeđenih i šest lakše ozlijeđenih po odjelima u Varaždinskoj bolnici", rekao je Vili Beroš, hrvatski ministar zdravstva.

"U županijskoj bolnici u Čakovcu dvije, a na Rebru u Zagrebu imamo šest bolesnika. Kod jedne ženske osobe operacija će trajati još dugo i pod stanjem je životne ugroze. U KBC Sestre milosrdnice je osam bolesnika. U KB Dubrava je šest osoba, dvoje muškaraca i 4 žene, svi su nažalost teško ozlijeđeni. U toku su dvije operacije", dodao je.

Strašna nesreća u Hrvatskoj: Autobus sletio sa ceste, čak 11 osoba poginulo!

Strašna nesreća u Hrvatskoj: Autobus sletio sa ceste, čak 11 osoba poginulo!

"Zdravstveni sistem je od jutros na nogama, zahvaljujem svim direktorima koji su prekinuli svoje godišnje i pomažu. Hvala hitnoj, policiji, vatrogascima, stožeru civilne zaštite i hvala na brzom izlasku na teren", dodao je ministar.

Podsjetimo, svi stradali u slijetanju autobusa poljskih registarskih oznaka kod Brezničkog Huma su poljski državljani, potvrdila je u subotu poljska novinska agencija PAP, pozivajući se na poljsko ministarstvo vanjskih poslova.

"U ovom trenutku to možemo potvrditi", rekao je glasnogovornik poljskog ministarstva vanjskih poslova te dodao da je "autobus varšavskih registarskih oznaka."

Poljski premijer Mateusz Morawiecki je nakon te tragične nesreće u Hrvatsku uputio ministra zdravstva Adama Wojciecha Niedzielskog i zamjenika ministra vanjskih poslova Marcina Przydacza, a s njima također putuju i medicinari i psiholozi.

Hrvatski premijer i ministar vanjskih poslova izrazili su sućut svojim poljskim kolegama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije