Nova usluga u Hrvatskoj izazvala različite reakcije javnosti

4
Radiosarajevo.ba
Nova usluga u Hrvatskoj izazvala različite reakcije javnosti
Pixabay / Ilustracija

Sladoled je jedna od glavnih asocijacija na ljeto, a jednoj Zadranki upravo je odlazak na omiljenu ljetnu slasticu prisjeo.

Kako piše portal 057info.hr, jednu je Zadranku naljutilo što su njenoj majci u slastičarnici na Poluotoku čašu vode naplatili šest kuna (oko 1.60 KM). Dodaje kako njena majka nije naručila flaširanu vodu, niti joj je ona isporučena, ali na računu joj je bilo ispisano kako će vodu uz sladoled morati platiti.

"Pazite kad sjedate u slastičarnicu i naručite kapučino s čašom vode, jer vam od sada deci vode, navodno filtrirane ili kakve god) naplaćuju po dvije kune (oko 0,50 KF). Dakle, ovakva čaša sa slike šest kuna. Voda uz kavu! A da ničim niste dali do znanja da bi neku posebnu vodu... Pa nema više ni besplatne vode uz kave", komentirala je Zadranka, dodajući da su time zasigurno doskočili i djeci koja najčešće piju samo vodu.

Otkrivamo o čemu će glasati zastupnici Narodne skupštine RS

Otkrivamo o čemu će glasati zastupnici Narodne skupštine RS

U raspravu su se uključili mnogi Zadrani koji su bili iznenađeni ovom novom "uslugom", a javili su se i iz slastičarnice:

"Žao nam je što je došlo do ove situacije jer su nam namjere bile najbolje da našim gostima pružimo vodu koja je kvalitetnija i zdravija. Voda koja se dodatno naplaćuje prolazi kroz posebne filtere radi uklanjanja nečistoća, te se tretira UV lampama radi uklanjanja bakterijskih onečišćenja. Gosti će i dalje moći odabrati žele li besplatnu vodu koja je iz slavina ili žele normalnu, odnosno gaziranu vodu iz specijaliziranog aparata koja se naplaćuje", odgovorila je, piše portal 057info.hr.

"U redu bi bilo pitati prilikom narudžbe želi li gost običnu ili tu "filtriranu". Dovoditi gosta pred gotov čin je krajnje neprofesionalno", komentirao je jedan Zadranin, a drugi se zapitao - "koliko bi koštao kubik vode iz tog aparata? 20.000 kn".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije