Nova prevara na Balkanu: "Ti si neka ženska, imam ti ja ženu"

5
Radiosarajevo.ba
Nova prevara na Balkanu: "Ti si neka ženska, imam ti ja ženu"
Foto: Pexels / Ilustracija

Prevare u telekomunikacijama, na žalost, nisu novost te se s različitim oblicima pokušaja prevara susreću gotovo svi operatori, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj.

Više građana je u posljedna dva mjeseca doživjelo da na mobitelu imaju propušteni poziv s nepoznatog broja, a kada ga nazovu, vlasnik broja tvrdi da ih nije zvao.

O tom problemu za Slobodnu Dalmaciju svoje iskustvo je podijelila čitateljica Hrvatske koja je imala čak i poprilično neugodnu situaciju.

Borrell potvrdio: Europska unija proširuje sankcije Iranu zbog napada na Izrael

Borrell potvrdio: Europska unija proširuje sankcije Iranu zbog napada na Izrael

"Evo već treći put da mi se dogodilo da vidim propušten poziv s broja kojeg nemam u imeniku. Nazovem ga nazad i ljubazno kažem da imam propušten poziv i pitam tko me je trebao. Uvijek isto- osoba s druge strane 'žice' me pokušava ubijediti da sam ja njih zvala i da su oni zato nazvali mene. Posljednji takav razgovor je baš bio nezgodan. Naime, čovjek se baš naljutio na moje pojašnjenje da ga ja nisam zvala, i vikao da kako nisam kad ima moj broj zapisan u propuštenim pozivima.

U međuvremenu se tu negdje 'pojavila' i supruga od gospodina koja je očito htjela znati tko to zove njenog dragog. Na to mi je on kazao - čekaj ti si neka ženska, imam ti ja ženu , imam ženu šta me zoveš....", ispričala je čitateljica kojoj je kasnije ta scena bila smiješna, ali u tom trenutku joj nije bilo do smijeha.

Sad joj je već to sve skupa dozlogrdilo, posebno jer su takvi pozivi sve učestaliji.

Iz Hrvatskog Telekoma su pojasnili o kakvoj zloupotrijebi je ovdje riječ te u kolikoj su opasnosti svi oni koji dobijaju takve pozive, a i oni čiji se broj zloupotrebljava.

"U konkretnom slučaju, riječ je o zlouporabi gdje se primatelju poziva pokazuje nasumični hrvatski telefonski broj koji ne odgovara stvarnom broju pozivatelja. Dakle, riječ je o manipulaciji putem koje se lažno prikazuje broj s kojeg poziv dolazi te, nažalost, ne postoji način na koji bi se ova pojava spriječila, odnosno prevenirala. Hrvatski Telekom nije jedini operator u Hrvatskoj koji se susreo s ovim problemom te u suradnji s drugim operatorima i nadležnim tijelima radi na smanjenju broja ovakvih slučajeva", pojasnili su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije