Nova drama u Daruvaru: Muškarac prijetio djelatnicima Hitne da će uraditi isto što i Krešimir Pahoki

0
Radiosarajevo.ba
Nova drama u Daruvaru: Muškarac prijetio djelatnicima Hitne da će uraditi isto što i Krešimir Pahoki
Foto: Moj Portal / Policija na svakom uglu u Daruvaru

Samo 24 sata nakon šesterostrukog ubistva koje je šokiralo Hrvatsku, ali i regiju, novi incident u Daruvaru.

Kako javljaju hrvatski mediji, djelatnicima Hitne medicinske pomoći koji su izašli na intervenciju danas, 23. jula, oko 14:30 prijetio je alkoholizirani muškarac, poručivši im da će 'uzeti nož te od troje napraviti njih 12', te da će učiniti isto što i ubojica Krešimir Pahoki (51) koji je dan ranije u domu za starije i nemoćne ubio šest osoba i više ih ranio.

Incident se dogodio nakon što je pijani muškarac sam pozvao Hitnu, ustvrdivši kako mu nije dobro. Nakon prijetnji, zdravstveni djelatnici pozvali su policiju koja je muškarca uhapsila.

Trump u problemu: Rezultati nove ankete će naljutiti bivšeg predsjednika

Trump u problemu: Rezultati nove ankete će naljutiti bivšeg predsjednika

Iz bjelovarske policije za danas.hr su potvrdili da je postupanje u toku i da će više informacija biti poznato nakon toga.

Inače, nakon jučerašnje daruvarske tragedije iz udruženja Hitna 194 jučer su upozorili na opasnosti kojima su svakodnevno izloženi. Tako su i jučer, prije odlaska u dom u kojem se dogodilo višestruko ubistvo, dobili informaciju kako interveniraju zbog tuče.

Prema riječima predsjednika Udruženja 194 Tomislava Petrušića, nedavno su pak stigli na poprište dvostrukog ubistva, a da uopće nisu znali da je riječ o takvom zločinu. Da stvar bude gora, počinitelj sebi je pred njihovim očima pucao u glavu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije