Detalji iz života šestostrukog ubice u Daruvaru: Svako jutro je uvijek započinjao na isti način...

2
Radiosarajevo.ba
Detalji iz života šestostrukog ubice u Daruvaru: Svako jutro je uvijek započinjao na isti način...
Foto: Screenshot/Facebook / Krešimir Pahoki

Šesterostruki ubica Krešimir Pahoki (51), koji je u ponedjeljak ujutro, 22. jula, upao u daruvarski Dom za starije i ubijao sve koji su mu se našli na putu, na svoj je krvavi pohod krenuo ispred trgovine u Donjem Daruvaru.

Tu je, preko puta, i živio u staroj oronuloj kućici. Otkad mu je majka, također žrtva njegovog krvoprolića, otišla u dom, Krešimir je živio sam.

"Dolazio je svakog jutra i s dečkima tu sjedio, popio pokoje pivo i otišao kući. Nikad ga nisam vidjela pijanog ni agresivnog, štaviše, samozatajan je i tih", rekla je za Jutarnji prodavačica koja u trgovini radi tri godine i svakodnevno je viđala ubicu.

Sud u Rusiji odlučio: Američka državljanka koja se bavi novinarstvom kažnjena višegodišnjim zatvorom

Sud u Rusiji odlučio: Američka državljanka koja se bavi novinarstvom kažnjena višegodišnjim zatvorom

Društvo bi u trgovini kupilo piva i sjelo na stepenice ispred Vatrogasnog doma, neposredno uz trgovinu, na postolje spomenika žrtvama fašizma. Tu je i limenka od kafe, koja im je služila kao pepeljara", dodala je prodavačica.

Krešimir Pahoki u zadnje je vrijeme, kaže, dolazio s jednom štakom, imao je problema s nogom.

Prodavačica, kao ni susjed koji se zatekao u trgovini, ne mogu vjerovati da je Pahoki počinio masovno ubistvo, piše Jutanji.

"Nije primjereno, vjerovatno, to sada reći, ali on je nama bio dobar susjed. Nikad agresivan ili da je ružnu riječ rekao. Mojoj je djeci, kad bi došla u trgovinu, kupio žvake ili sladoled. A šta se dogodilo, ne znam. Nikad nije govorio da ima problema po čemu bismo uopće mogli naslutiti da ga nešto muči. Da, za nas je, susjedstvo, bio dobar i miran susjed", kaže jedan od susjeda.

Prodavačica dodaje da je isto to rekla i policiji koja ju je nakon masovnog ubistva ispitala o karakteru i ponašanju ubice.

Iako u susjedstvu nije pravio probleme, Pahoki je stari policijski znanac.

Tri su puta dosad postupali protiv njega - dvaput zbog narušavanja javnog reda i mira te jednom zbog porodičnog nasilja. Zadnji je put policija s njim imala posla prije mjesec dana, kad je poznanika s kojim je pio bacio niz stepenice na kojima je bilo boca, pa se ovaj povrijedio. Iako se govori da mu je prije toga držao cijev pištolja u ustima, ova informacija nije potvrđena.

Nije precizirano gdje se taj događaj odigrao, budući da susjed i prodavačica kažu da nisu upoznati s niti jednim ranijim ekscesom Krešimira Pahokija.

Ostatak informacija o napadu u Daruvaru možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije