Nikolić poručio: Izetbegovićev je problem što misli da predstavlja BiH

Fena
Nikolić poručio: Izetbegovićev je problem što misli da predstavlja BiH
/ Foto: Anadolija
Brojni su komentari brojnih zvaničnika iz BiH, ali i cijelog regiona, zbog proslave 9. januara - Dana Republike Srpske, praznika čije je proslavljanje zabranio Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Jedna od najvećih polemika povela se u vezi sa najavom da će Tomislav Nikolić, predsjednik Srbije, 9. januara posjetiti Banja Luku, upravo zbog proslave Dana RS-a. Uskoro su uslijedili i razni komentari, a najviše pažnje javnosti privukao je apel Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH koji je uputio Nikoliću u želji da ga odgovori od dolaska na proslavu Dana RS-a.

Na ovaj apel Nikolić mu je odgovorio da ga ne prihvata kao savjet i da će svakako otići u Banja Luku.

"Prošli put sam prihvatio njegov savjet, dan bez moje molbe, neku vrstu prijetnje, kada je rekao da nisam dobrodošao. Ako i sada bude rekao da nisam dobrodošao, treba da razmisle u BiH da jedan čovjek, čiji je utjecaj sve manji, pokušava da odlučuje kakvi su odnosi dvije zemlje. Važnije je da surađuju dvije države od dva dužnosnika", rekao je Nikolić, prenosi Fena.

Predsjednik Srbije ustvrdio je kako je "Izetbegovićev problem što misli da predstavlja BiH i da ako s njim nema dogovor nema dogovora s BiH".

"Građani su na referendumu donijeli odluku o proslavi dana RS i oko toga se ne pita ni Bakir, ni ja. Nakon onoga što je doživio srpski premijer Aleksandar Vučić na komemoraciji u Potočarima, trebao bi se (Izetbegović) 'pokriti ušima'", poručio je predsjednik Srbije, javio je Tanjug.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije