Šleper pregazio dječaka u Karlovcu: Ni policajcima nije bilo svejedno

Radiosarajevo.ba
Šleper pregazio dječaka u Karlovcu: Ni policajcima nije bilo svejedno
Foto: KAportal / Građani su ogorčeni, okupili su se i zapalili svijeće na mjestu gdje je dječak poginuo

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak u 16.35 sati u karlovačkoj gradskoj četvrti Turanj život je izgubilo desetogodišnje dijete.

Mještani Turnja, očajni zbog smrti desetogodišnjeg dječaka, koji je život izgubio u naletu kamiona, a istovremeno ogorčeni zbog nerješavanja dugogodišnjih prometnih problema, okupili su se u petak navečer i zapalili lampione kod pješačkog prijelaza gdje je poginuo, ali i najavili protest za nedjelju, piše KA portal.

Pričaju da već godinama mole da se postave kamere, upozoravaju da mnogi prolaze kroz crveno na semaforu i ne poštuju ograničenje brzine.

"E sada. Sada sve sredite. Sada nakon što je nedužno biće izgubilo život! Kod nas sve mora biti naopačke. Nije se moglo prije? Nije se imalo novaca? Neka je vama glavna tema terasa od kafića, ili novi auto za gospodu sa grijačima za guzice. Ili novo ruho nogostupa koji se ionako radio prije tri godine. Neka ga. Pa to su bitne stvari ej. Sutra ćete svi biti prvi za uputiti saučešće i tapšati se po ramenu. Gamad jedna. Gamad prokleta. 15-20 godina se čekaju bitne stvari. Ali sve ostalo može odmah. Koliko života je izgubljeno na pruzi radi rampe? Barem 10. Pa ste se onda sjetili to malo pogledati. Djeca umiru na cesti radi vašeg nemara. Jer nema se novaca za semafor, zebru jebenu iscrtat, uredit, prilagodit, kaj god. Anđelu, počivaj u miru. Daj mami i tati snage za sve ovo. Raj je ljepši od ove zemlje, napisala je jedna ogorčena komentatorica na Facebooku.

Protest su najavili u nedjelju u 17 sati, kada će stanovnici Turnja i zaustaviti saobraćaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije