Mladić zbog otkaza u pekari popio benzin pa se zapalio

Radiosarajevo.ba
Mladić zbog otkaza u pekari popio benzin pa se zapalio
Foto: Glas zapadne Srbije / Radiša K. star 20 godina pokušao je samoubistvo
Radiša K. star 20 godina pokušao je samoubistvo paljenjem benzina zbog otkaza koji je dobio prije pet dana u pekari.

Bivši radnik je prema riječima očevidaca, sinoć oko 17. 45, ispred ulaza u privatno pekarsko preduzeće popio određenu količinu benzina, a zatim je ušao u krug preduzeća gdje je sjeo na pločnik ispred ulaza u garderobu i polio se ostatkom, dok je istovremeno u ruci držao upaljač. 

Policijska patrola pokušala ga je zaustaviti u toj namjeri, a za to vrijeme stigli su i mladićevi roditelji, koji su takođe radnici pekare. Molili su ga da ne pokušava tako nešto, ali on je u jednom trenutku aktivirao upaljač i zapalio se.

Nakon što je to uradio policajci i okupljeni radnici su brzo intervenirali sa PP aparatima i ugasili plamen. Jedan od policajaca je tom prilikom povrijeđen, jer ga je tokom intervencije zahvatio plamen. Ekipa hitne pomoći je mladića sa teškim tjelesnim povredama prevezla u čačansku bolnicu, prenosi Blic.rs 

"Mladić je primljen u jedinicu intenzivnog liječenja sa teškim opekotinama u opštem lošem stanju. U toku je njegovo zbrinjavanje, sa pacijentom je plastični hirurg i o daljem ljekarskom zbrinjavanju odlučiće se nakon detaljnog pregleda", rekla je glasnogovornica čačanske bolnice Biljana Kočović za Glas zapadne Srbije, prenosi Blic.rs

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije